Kokousmuistio

Tuntuuko sinusta, että elämä on yhtä palaveria? Painuvatko silmäluomet väkisin kiinni jaarittelua kuunnellessa? Täyttyykö osastokokouksen esityslista töherryksistä ja ristinollista? Joudutko peittelemään laiskotteluasi tai netinselaamistasi tökeröillä hätävalheilla? Lähetätkö usein tekstiviestejä pitäen puhelinta pöydän alla?

Jokaisen työssäkäyvän aikuisen pakkohankinta on Kokousmuistio, vihkonen pullollaan tehtäviä, joihin tarvitset vain mustekynää, korostuskynää, nitojaa ja rei’ittäjää. Palavereissa aika kulkee kuin siivillä, kun teet nitojalla kaloille hopeisia suomuja tai värität herneitä ja vedät ne nenääsi. Pomokin lakkaa hengittämästä niskaan, kun kerrot hänelle työskenteleväsi ahkerasti Kokousmuistion parissa. Työpäivä kuluu rattoisasti värittäessä, leikatessa sekä liimatessa – ja palkka juoksee!

Claire Faÿn vihkot toimistoissaan tylsistyville aikuisille ovat saavuttaneet valtavan kansainvälisen menestyksen. Yksin Ranskassa kirjaa on myyty lähes puoli miljoonaa kappaletta, ja se on käännetty yli kymmenelle kielelle.

 

Kirjasta sanottua:

”Claire Faÿn Kokousmuistion avulla yksikään palaveri ei maistu puulta. Vihkonen on täynnä hauskoja tehtäviä, joista suoriudut tavallisten toimistovälineiden avulla. Ja kun pomo tiedustelee tekemisiäsi, voit rehellisesti vastata, että täytän kokousmuistiota, totta kai!”
Cosmopolitan, 3/2009

”Onko kokouksessa taas tylsää? Ei hätää, suunnittele vaikka pomon läksiäiskakun koristelu tai väritä kahvikuppeja, kunnes mitta tulee täyteen. Apua luovaan toimettomuuteen saa Nemon hauskasta kirjasesta Kokousmuistio.”
– Tuulia Rautio, Aamulehti 20.3.2009

”Hehkuvan oranssin värinen vihkonen asettuu jonnekin pilapiirroksen, sarjakuvan ja elämänohjeoppaan välimaastoon. Muodoltaan se on kuin lasten puuhakirja, paitsi että se on ehdottomasti aikuisille.”
– Taina Salakka-Kontunen, Etelä-Suomen Sanomat 21.3.2009

Kokousmuistion kanssa aika kulkee palavereissa kuin siivillä… Harjoituskirja sisältää kymmeniä tehtäviä, joiden tekemiseen tarvitaan vain tavallisia konttoritarvikkeita… Työpäivä sujuu värittämisen, leikkaamisen ja liimaamisen parissa. Muista suhtautua harjoituksiin huumorilla!”
– Thea Ekholm, S&A 2/09

”Kukapa ei olisi sortunut peukaloiden pyörittelyyn työpaikan pakollisissa viikkopalavereissa? Yksi kelaa mielessään päivän kauppalistaa, toinen lekottelee aution saaren rantahietikolla. Aika kuluu nopeammin ranskalaisen Claire Faÿn Kokousmuistion parissa… Tehtävät koukuttavat niin hyvin, että niiden täyttäminen jatkuu vielä palaverin loputtuakin.”
Elle-lehden lifestyle-vinkki