Kuntoutusjumppa

Johansson Linus

Riittääkö lepo kolhujen kuntouttamiseen? Miten selkäkipuja voisi lievittää? Onko tenniskyynärpää liiankin tuttu? Ja miksi liikunnan ja aktiivisuuden tarpeellisuutta aina korostetaan?

Kuntoutusjumppa käsittelee sekä tavallisia että harvinaisempia ongelmia ymmärrettävästi mutta asiantuntevasti. Kirjasta löytyy apua ja ohjeita niin iskiakseen, selkäkipuihin, hiirikäteen kuin polvivaivoihinkin. Kipua lieventävät venytykset sekä kuntoa ja voimaa lisäävät harjoitukset esitetään havainnollisten kuvien kanssa. Oppaan neuvoja noudattamalla oireita on helpompi tunnistaa ja hoitaa. Kuntoutusehdotusten lisäksi saat ennusteen paranemisesta. Kirjasta selviää myös milloin ja miten on syytä turvautua asiantuntijan apuun.

Lääkintävoimistelu perustuu ymmärrykseen siitä, miten ruumis ja sen eri järjestelmät toimivat ja käsitykseen siitä, miten mieli toimii yhteistyössä ruumiin kanssa. Kirjan avulla opit tarkkailemaan ruumiisi viestejä ja tulkitsemaan niitä haastavissakin tilanteissa. Kuntoutusjumpan avulla voit harjoitella oikein, lievittää kipuja ja ehkäistä ennalta vaurioiden syntymistä.

Ruotsalainen Linus Johansson on lääkintävoimistelija ja kuntosaliohjaaja.