10+. Mallivastauksia peruskoulun koetehtäviin

Paulinen Viktor

17-vuotias Viktor Paulinen menestyi kokeissa erinomaisesti koko peruskoulun ajan. Hän sai kaikista aineista kymppejä. Usein häneltä kysytään, minkälaisilla vastauksilla hän ansaitsi arvosanansa.

Kuinka saat selville kalan iän? Miten määritellään alkoholin kiehumispiste? Mitkä olivat Neuvostoliiton hajoamisen syyt? Minkälainen aine on happo? Mitä rooleja ihmiset ottavat kiusaamistilanteessa? Mitä ovat islaminuskon viisi peruspilaria? Mistä saippuaa valmistetaan? Entä mitä ovat noottikriisi, ristiallergia ja keittiöjumala?

Tässä kirjassa Paulinen näyttää, mitä erinomaiseen arvosanaan vaaditaan ja kuinka koevastaus kannattaa rakentaa. Hyvä vastaustekniikka on jokaisen opeteltavissa. Mukana on myös runsaasti esimerkkejä ainekirjoituksista. Lisäksi Paulinen jakaa kirjassa parhaat vinkkinsä hyvään koulumenestykseen.

Paulisen kirja on mielenkiintoista luettavaa niin koululaisille kuin vanhemmille, jotka voivat tarkistaa, vieläkö he hallitsevat yläkoulun oppimäärän ja mitä peruskouluissa tänä päivänä opetetaan. Opettajat puolestaan voivat käyttää esimerkkejä kirjasta opetuksen tukena.

 


Katso Viktorin haastattelut 2.9.2015 Ylen Aamu-tv:ssä tästä linkistä sekä Maikkarin sivuilla täältä.
Lue myös Viktorin haastattelu 1.9.2015 Ilta-Sanomissa ja katso hänen kolme parasta vinkkiään videolla tästä linkistä.

Kirjasta sanottua:

”Peruskoulusta vain kymppejä saanut Viktor Paulinen, 17, teki opaskirjan täydellisiin koevastauksiin.”
-Anna von Hertzen, Helsingin Sanomat 16.9.2015

”Teoksessa kerrotaan tarkasti, mitä erinomaiseen arvosanaan vaaditaan ja kuinka koevastaus kannattaa rakentaa. Ressun lukiota käyvän Paulisen opettama koevastaustekniikka on jokaisen opeteltavissa.”
-Antti Honkanen, Vuosaari-lehti 31/2015

”Lyhyessä esipuheessa Viktor kertoo kirjan idean: se näyttää, miten rakentuvat erinomaisen arvosanan saaneet esseet, koevastaukset ja muut kirjoitustehtävät.”
-Susa Pukema, Järjellä ja tunteella -kirjablogi 19.10.2015