Laukkuhullun ompelukirja

Lam Lisa

Inspiroiva Laukkuhullun ompelukirja neuvoo tekemään kauniita ja käytännöllisiä käsilaukku- ja olkalaukkumalleja ja opettaa omien laukkusuunnitelmien toteuttamiseen tarvittavia tekniikoita. Kukapa ei haluaisi tyylikästä villakankaista trendilaukkua, tilavaa treenikassia tai upeaa iltalaukkua juuri oman maun mukaan tehtynä!

Laukut ovat vaatteita armollisempi mutta verhopäärmeitä mielenkiintoisempi ompelukohde. Ompeluharrastuksen pariin vasta löytänyt voi aloittaa iloisesta ostoskassista ja hioa tekniikoitaan yksinkertaisempien mallien parissa. Laukkuhullun ompelukirja tarjoaa haastetta myös konkariompelijoille ja suunnittelusta kiinnostuneille. Laukkujen värejä, kankaita ja muita materiaaleja varioimalla jokaisesta laukusta voi tehdä omannäköisen.

Inspiroivien laukkumallien ja niiden valmistusohjeiden lisäksi kirja antaa korvaamattomia ohjeita erilaisten kiinnitys- ja kantoratkaisujen valmistamiseksi. Tutuksi tulevat niin vetoketjujen ja hakasten kiinnittäminen, taskujen tekeminen, vuorikankaan asettaminen kuin koristeiden valitseminen. Laukkuhullun ompelukirja on korvaamaton apu kaikille uniikeista käsilaukuista haaveileville ompelijoille!

 

Kirjasta sanottua:

”Kirja sopii perusteellisten ohjeidensa vuoksi yhtä hyvin aloittelevalle ompelijalle kuin kokoneelle kädentaitajallekin. Rakenteiden ja vahvikkeiden, pohjan ja vuorin teon ohjeet ovat niin kattavat, että näitä ohjeita noudattamalla saa tehtyä omia design-laukkuja vaikka myytäväksi. Ehdoton opus jokaiselle laukkuhulllulle ompelukoneenomistajalle.”
– Heidi Pyhälahti, Turun Sanomat 5.1.2012

”Lisa Lamin laukut ovat himoittavan persoonallisen näköisi. Kun kirjan laukkuja katsoo tarkemmin, huomaa, että itse mallin on monestikin hyvin yksinkertainen ja aloittelevalle ompelijallekin sopiva. (…) Kirjan laukkujen näkemisen jälkeen myynnissä olevat laukut näyttävät tylsiltä, niin virkeitä yhdistelmiä kirjasta löytyy.”
– Päivi Lehikoinen, Keskisuomalainen 10.2.2012

”Tiedot työvälineistä ja -tavoista ovat hyödyllisiä kaikessa ompelussa. (…) Selkeä ulkoasu ja huolellisesti toteutetut mallityöt kelpaavat vaativallekin opettelijalle. Ruutuja, raitoja, palloja vai kukkia  ennen kesää ehtii tehdä monta kassia.”
Kotiliesi, 5/2012

”Jos kaappiisi mahtuu aina uusi laukku, tämä opas on juuri sinua varten. Kirjassa ei ole aivan yksinkertaisimpia laukkumalleja, mutta siitä voi antaa myös plussaa. Laukut ovat nimittäin yllättävän hienoja ja lyövät laudalta kauppojen massatuotantolaukut. Mukana on kaavat ja selkeät ohjeet eri työvaiheista.”
– Heidi Ylitalo, Suosikki, huhtikuu/2012

 

HUOM! Organisoidun olkalaukun ohjeesta on pudonnut yksi kohta pois. Nemo pahoittelee.

s. 81 Laukun kasaaminen

19 Kiinnitä läppä laukkuun

– Kiinnitä läppä nuppineuloilla nurja puoli ylöspäin laukun päällisosan yläreunaan, oikealle puolelle. Asettele läppä symmetrisesti laukun takakappaleen keskikohtaan. Aseta kappaleiden leikatut reunat tasan ja ompele läppä kiinni laukkuun 5 mm:n saumavaralla. Katso kuva g.