Yhtäkkiä pakoajatukseni tyssäävät. Kaivattu värinä alkaa rintakehästäni, leviää sisuksiini. Ihoni herää eloon. Pääni kääntyy, katseeni pyyhkii luokkaa, pysähtyy Williin.
Kaikki hänessä on kirkkaampaa kuin muistin.
Yhtäkkiä päivät joina en nähnyt häntä tuntuvat ikuisuudelta. Olen odottanut liian kauan sitä, että keuhkoissani alkaisi kiristää, sydämeni hakkaisi ja painautuisi rintakehää vasten.
Olen odottanut liian kauan sitä, että lohikäärme sisälläni herää.

Jacinda on aina tiennyt olevansa erilainen, jopa kaltaistensa seurassa. Drakit, lohikäärmeistä polveutuvat ihmiset, asuvat eristyksissä muusta maailmasta suojellakseen salaisuuttaan ja sukuaan. Erikoistaitojensa ansiosta Jacinda on sekä lauman että sen tulevan hallitsijan silmäterä, mutta hän kapinoi ennalta määrättyä tulevaisuuttaan vastaan.

Rikottuaan lauman sääntöjä Jacinda joutuu jättämään kotinsa ja muuttamaan pikkukaupunkiin lohduttoman aavikon keskelle äitinsä ja sisarensa kanssa. Uusi alku ihmisten parissa ja tavalliseen elämään sopeutuminen ei ole helppoa Jacindalle, joka tuntee lohikäärmeen kuihtuvan pois. Ainoastaan komean ja etäisen Willin läsnäolo saa liekin hänen sisällään roihahtamaan. Jacinda kuitenkin tietää, että Will on lohikäärmeenmetsästäjien sukua, drakien vihollisten poika.

Jacindan on valittava muiden odotusten ja oman tahtonsa välillä. Pystyykö hän elämään tavallista teinitytön elämää ja tukahduttamaan lohikäärmeen sisällään? Voiko hän palata hänelle ennalta suunniteltuun elämään lauman luona vai riskeerata lajinsa suurimman salaisuuden paljastumisen pysyttelemällä metsästäjän lähellä?

Sophie Jordanin Liekki-trilogian ensimmäinen osa on koukuttava ja kiehtova nuortenromaani. Kirjan päähenkilö, drakityttö Jacinda, on omapäinen sankaritar, jonka tarina voittaa puolelleen kaikki fantasian ja romantiikan ystävät.

Sophie Jordan kasvoi maatilalla Teksasissa ja keksi tarinoita lohikäärmeistä, ritareista ja prinsessoista pienestä pitäen. Hän työskenteli englanninopettajana ennen kirjailijaksi ryhtymistään. Liekki on Jordanin ensimmäinen nuortenromaani. Hän on kirjoittanut lukuisia historiallisia romaaneja sekä kauhuromantiikkaa salanimellä Sharie Kohler.

Sophie Jordanin kotisivut

 

Kirjasta sanottua:

”Seikkailutarina pyörähtää täyteen vauhtiin heti ensimmäiseltä sivulta. (…) Jacindan kautta kuvataan teini-ikäisen tytön kasvamista aikuiseksi maailmassa, jossa lohikäärmeet ovat saaliseläimiä. Taattua tarvaaa pukin konttiin fantasiasta ja lohikäärmeistä kiinnostuneille lukijoille.”
– Maria Loikkanen, Pohjolan Sanomat 21.11.2011

”Liekki-trilogian ensimmäinen osa on äärimmäisen koukuttava ja yllätyksellinen kirja, jonka loppuratkaisua joutuu jännittämään ihan viimeisille sivuille saakka. (…) Olen myös iloinen siitä, että nuortenkirjallisuus on saanut jälleen uuden vahvan naispäähenkilöhahmon heikkouksineen ja vahvuuksineen. Suosittelen kirjaa kaikille fantasian ja rakkaustarinoiden ystäville ja jään malttamattomana odottamaan sarjalle jatkoa.”
Kirjavinkit / Salla P. 6.10.2011