Lohikäärme – hoito ja kasvatus

Nigg Joseph

Hankkisinko lohikäärmeen? Mikä laji sopii juuri minulle? Voiko kerrostalossa pitää lohikäärmettä?

Lohikäärme – hoito ja kasvatus
esittelee kaikki lemmikeiksi soveltuvat lohikäärmelajit ja neuvoo, kuinka valitset itsellesi sopivan yksilön. Kenties haluaisit antaa kodin ylväälle kukkoliskolle tai pitää kotirannassa hurjaa leijonanpäistä taraskia? Teos kertoo kaiken tarvittavan kunkin lajin ulkomuodosta, käyttäytymisestä ja ihanteellisista elinolosuhteista.

Lohikäärmeen kanssa voi tehdä monenlaisia asioita: sillä voi ratsastaa maalla, merellä ja ilmassa, sen voi valjastaa kärryjen eteen tai sen kanssa voi harrastaa agilitya. Lohikäärmenäyttelyissä käyminen ja niihin valmistautuminen syventää sinun ja lemmikkisi ainutlaatuista suhdetta.

Lohikäärme on uljas lemmikki, joka vaatii hyvää hoitoa. Käytännönläheinen opas kertoo, kuinka pidät huolta lohikäärmeen terveydestä. Se antaa kullanarvoisia koulutusvinkkejä ja kertoo näiden upeiden eläinten kiehtovasta historiasta.

Joseph Nigg on kirjoittanut kirjoja myyttisistä eläimistä yli kahden vuosikymmenen ajan. Hän on opettanut kirjallisuutta ja kirjoittamista useissa yhdysvaltalaisissa yliopistoissa. Nykyään hän työskentelee päätoimisena kirjailijana.

John Topsell on Edward Topsellin, luonnonhistoriallisen tutkimuksen uranuurtajan, kaukainen sukulainen. John on kasvattanut lohikäärmeitä tiluksillaan jo oli kolmenkymmenen vuoden ajan. Hänen louhikäärmeensä Rowena on voittanut palkintoja lukuisissa kansainvälisissä näyttelyissä.

Joseph Niggin kotisivut

 

Kirjasta sanottua:

”Heti kun näin kirjan, se teki minuun syvän vaikutuksen pehmeillä kansilla ja upeilla värikkäillä kuvilla. … Kirjasta jää hyvä tunne, ja suosittelen sitä ihan kaikille, koska kirja ei ole liian lapsellinen edes aikuiselle. Se on mainiota viihdettä, kun mieli kaipaa virikkeitä.”
– Sini Aarola, Länsi-Suomi 11.10.2008

”Tätä tässä olikin odotettu, kaiken kattavaa kirjaa lohikäärmeistä. Nyt kun se on julkaistu, voin alkaa säästää oravannahkoja oman pikku pedon hankkimiseksi. … Kirja on hauskasti piirretty ja viihdyttävä, jos kieli poskessa kirjatut tarut kiinnostavat.”
– Ann Leinonen, Etelä-Suomen Sanomat 26.10.2006

”Kirja on kirjoitettu hyvin todenmukaisesti ja se sisältää paljon mielenkiintoista tietoa. … Kirja sai minut jopa miettimään, josko lohikäärmeitä sittenkin on oikeasti olemassa.”
– Emma-Riikka Kero, S-Zone 31.10.2008

”Vaikka kirja on suunnattu lapsille, niin se soveltuu myös ihan varttuneellekin väelle, jos on vaan pientä kutinaa fantasian puolelle. Kirjan kuvitus on upea ja lohikäärmeet elävän näköisiä.”
pomppivaponi.net

”Onneksi olkoon, olet siis päättänyt hankkia oman lohikäärmeen… Lohikäärmeestä haaveilevalle suositellaan lukemiseksi kirjaa Lohikäärme – hoito ja kasvatus.”
– Heli Sinkkonen, Stt

”Kuvitus on kaunista eikä liian räikeää, teksti erittäin asiapitoista ja viihdyttävää. … Mielenkiintoinen taitto ja kuvitus pitävät varmasti kirjaa esillä ja luettavana useampaankin otteeseen eli ei mikään kertakäyttökirja.”
Kirjavinkit.net

”Keskiaikaiselta näyttävässä kauniissa kirjassa on loputtomasti luettavaa ja tutkittavaa. Se hykerryttää aikuista yhtä paljon kuin lasta. Viitseliäästi ja nokkelasti tehty kirja houkuttaa miettimään, millaista olisi omistaa irlanninsetterin sijasta lohikäärme.”
– Tarja Penttinen, Seura 50/2008

”Lohikäärmekulkueet kuuluvat kiinalaisen uudenvuoden viettoon. Viime vuonna suomeksi ilmestyneen Lohikäärme – hoito ja kasvatus -kirjan mukaan lohikäärmenäyttelyitä järjestetään Pekingissä, kiinalaisen kalenterin ensimmäisellä viikolla. Eli ensi viikolla. Kansainvälinen Top Dog Show 2009 -koiranäyttely taas järjestetään Turussa ensi viikonloppuna.
Otetaan selvää, onko lohikäärme- ja koiranäyttelyillä mitään muuta yhteistä.
Käärme- ja koiranäyttelyssä valitaan kummassakin lopulta näyttelyn paras, eli best in show. Isoon kehään astelee kaikkien roturyhmien parhaat, eli lohikäärmeistä muun muassa mushrushu, taraski ja kärmes sekä koirista terrieri, mäyräkoira ja kanakoira. Lohikäärmenäyttelyissä ilmoitetaan vain voittaja, mutta koiranäyttelyssä tuomari sijoittaa järjestykseen neljä parasta. Kirjan mukaan katsojat ovat hiljaa ja odottavat jännittyneinä ratkaisua.
– Onhan se jännittävää, varsinkin jos paikalla on tuttuja koiria. Samalla voi miettiä, mitkä neljä itse valitsisi parhaiksi, sanoo Top Dog Show -näyttelytoimikunnan sihteeri Leena Laine.”
– Lauri Levola, Turun Sanomat 21.1.2009

”Minä pidin tässä kirjassa erityisesti lohikäärmelajien esittelystä. Jäin kuitenkin kaipaamaan esittelyä kosmisesta lohikäärmeestä. Kirjassa on hyvät kuvat. En vain ymmärtänyt, miksi useilla lohikäärmeillä oli punaiset silmät.”
-Jami Kontturi, 10 vuotta, Vinski