Lisbeth matkustaa isoäitinsä luo joulunviettoon. Hän löytää ystävänsä Edwardin kanssa ullakolta vanhanja pölyisen kirjan. Mikä ihme se on ja miksi isoäiti ei anna Lisbethin lukea sitä? Yöllä Lisbeth hiipii isoäidin huoneeseen ja varastaa kirjan. Se on noitien sukupuu! Muinaisen kirjan sivuilla kerrotaan Isiksestä, Medusasta, siamilaisista kaksosista Marysta ja Annysta – ja Lisbethin isoäidistä! Viimeisellä sivulla on kuva tytöstä, joka näyttää aivan Lisbethiltä… Onko hän oikeasti lumoojien sukua?

Lumoojien sukua koostuu kahdesta harvinaisen upeasti kuvitetusta kirjasta. Kaunis kuvakirja Pieni noita kertoo Lisbethin tarinan, ja kultakoristeltu Noitien sukupuu esittelee lumoojien suvun värikkäät vaiheet aina Lilithistä Mona Lisan kautta Lisbethiin. Kirjat voi säilyttää upeassa pakkauksessa. Vetävä tarina ja kiehtova mytologia kietoutuvat yhteen kauniissa paketissa, joka sopi lukemaan oppineille ja on täydellinen lahja myös kaikenikäisille noitien ystäville.

Benjamin Lacombe ja Sébastien Perez ovat ranskalaisia kuvittajia ja kirjailijoita.

 

Kirjasta sanottua:

”Kaksiosainen Lumoojien sukua edustaa Nemon perinteistä äärilaadukasta linjaa. Kaikille Pottereista, vampyreistä, noidista ja zombeista innostuneille esiteineille suunnattu kirja pursuaa kuvavirtaa, tekstinpätkää ja tarinaa höystettynä hienolla visuaalisella ilmeellä. Lahjahitti.”
– Markus Ånäs, Kauppalehti 12.11.2009

”Lumoojien sukua on vaikuttava kokonaisuus. Laatikossa tuleva kahden kirjan setti on kuvakirja sanan varsinaisessa merkityksessä. … koostaa lumoavan cocktailin eri kulttuurien ja aikakausien myyttisistä naisista japanilaisesta Yama Ubasta egyptiläiseen Isikseen.”
Aamulehti 15.11.2009

”Nämä kirjat ovat täynnä lumoavia kuvia, joihin voisi upota.”
Yhdeksän kuukautta 2/2010