Manchester United. Kannattajan kirja

White John

Miksi Old Trafford jouduttiin rakentamaan uudelleen 1941 ja mikä seura vuokrasi kotikenttänsä ManU:lle seuraavaksi kahdeksaksi vuodeksi? Kuka legendaarinen ranskalaispelaaja kuvaili aikaansa ManU:ssa täydelliseksi avioliitoksi? Kuka ei tullut Old Traffordille ainakaan teetä keittämään?

Kannattajien kirjat ovat viihdyttäviä lukupaketteja legendaaristen jalkapalloseurojen historiasta ja nykypäivästä, niiden kirkkaimmista tähtihetkistä unohtuneisiin tapauksiin ja hauskoihin sattumuksiin. Teokset esittelevät kiinnostavaa knoppitietoa, legendaariset pelaajat ja unelmakentälliset.

 

 

Kirjasta sanottua:

”Mielipidepohjainen aineisto on teosten parasta antia. Whiten tekemät erilaisten fantasiajoukkueiden valinnat suorastaan ruokkivat lukijaa panemaan hanttiin. (…) Myös mielenkiintoisia yksityiskohtia piisaa. Kenelle laulettiin Old Traffordilla ’He shoots, he scores, he eats labradors’? Tai Mitä Paavi Johannes Paavali II supisi Jerzy Dudekille Vatikaanissa 2004? Hauskaa! (…) Kummallisten yksityiskohtien, seuralegendojen sekä ennen kaikkea tietovisojen ystäville ne tarjoavat paljon iloa.”
– Petri Lahti, Veikkaaja 47/2012

Kannattajan kirjassa on miksattu hyvin faktoja, tilastoja ja anekdootteja. Yksi varsin hupaisa tarina on esimerkiksi se, kun pelikaverit sotkivat hinosteluun taipuvaisen Rio Ferdinandin upouuden auton jugurtilla.”
– Marko Leppänen, Länsi-Suomi 15.12.2012