Tervetuloa mehiläisten valtakuntaan! Tässä kirjassa voit kurkistaa mehiläisten kotiin ja katsoa, miten ne tanssivat. Työskentele mehiläistenhoitajan kanssa, vie kuorma-autolla mehiläispesiä puutarhaan, maistele erilaisia hunajia. Mutta ole varovainen: älä anna niiden pistää!

Loisteliaasti kuvitettu suurikokoinen kirja kertoo, miksi mehiläiset ovat tärkeitä, kuinka ne tekevät hunajaa, mitä eri mehiläislajeja on olemassa ja miksi mehiläiset vähenevät maailmasta.

Lukija pääsee seuraamaan mehiläisten vaiheita dinosaurusten ajoista antiikin Egyptiin, keskiajalta Napoleonin aikaan ja tähän päivään. Mistä tiedetään, että mehiläiset ovat ilmestyneet maapallolle jo ennen dinosauruksia? Miksi Napoleonilla oli mehiläisiä viitassaan?

Piotr Socha (s. 1966) on puolalainen kuvittaja. Mehiläinen-kirja on kunnianosoitus hänen isälleen, joka toimi mehiläistenhoitajana.

Kirjasta sanottua:

”Kun ostaa pienelle lapselle tietokirjan, kannattaa olla sillä lailla itsekäs, että valitsee teoksen, jota jaksaa lukea ääneen yhä uudestaan. (…) Selaaja yllättyy lähes joka kerta, kun kääntää lehteä. Vastassa on aivan eri näköinen ja eri asiasta kertova kokonaisuus kuin aiemmat.”
–Arja Kivipelto, Helsingin Sanomat 8.11.2016

”Miksi mehiläiset ovat tärkeitä, kuinka ne tekevät hunajaa, mitä eri mehiläislajeja on olemassa ja miksi mehiläiset vähenevät maailmasta? Lastenkirja Mehiläisestä kaikki selviää ja paljon muutakin pistiäistietoa. Kirjan upeasti kuvitetuilla, suurilla kuva-aukeamilla työskennellään mehiläistenhoitajan kanssa, viedään kuorma-autolla mehiläispesiä puutarhaan ja maistellaan erilaisia hunajia.”
Suomi–Puola 2016–2017