Merkillistä jalkapalloa

Liikka Jyrki & Junttila Jukka

Merkillistä jalkapalloa tarjoaa erilaisen näkökulman kuningaslajiin: valtaosa jalkapallon merkkihenkilöistä, -tapahtumista ja -paikoista on ikuistettu myös postimerkkeihin. Postimerkkeihin tiivistyy se, mitä kansakunnassa pidetään tärkeänä. Ei siis ihme, että jalkapallo on yleinen filatelinen aihe ympäri maailman.

Jukka Junttila on vuosien saatossa kerännyt ainutlaatuisen kokoelman jalkapallopostimerkkejä maailman joka kolkasta. Yhdessä Suomen pitkäaikaisimman radiohupailun Alivaltiosihteerin Jyrki Liikan kanssa hän on etsinyt kiehtovimmat faktat ja tarinat postimerkkien takaa. Miksi Pohjois-Korea on omistanut merkin saksalaishyökkääjä Karl-Heinz Rummeniggelle? Missä turnauksessa Färsaarillakin on mahdollisuus voittaa? Montako maalia Pelé oli ehtinyt tehdä virallisisissa otteluissa, kun hänelle omistettiin postimerkki 1000. maalin kunniaksi?

Junttilan kokoelman postimerkit tarjoavat ainutlaatuista näkökulmaa turnauksista, järjestöistä ja seuroista sekä tietenkin pelaajista. Unohtamatta kuvia ja tärkeimpiä filateelisia tietoja kummallisimmista, kauneimmista ja arvokkaimmista jalkapalloaiheisista postimerkeistä.


Kirjan Facebook-sivuun pääset tutustumaan tästä linkistä.

Kirjasta sanottua:

”Uusi kotimainen kirja yhdistää ajankohtaisen jalkapallon ja historialliset postimerkit. Tuloksena on kokoelma kuvia ja kertomuksia maailman suosituimmaista urheilulajista.”
Pohjalainen 2.8.2014

”Kirja on koottu Junttilan keräämistä postimerkeistä, joita on tuhansia. Kaikkiaan jalkapalloaiheisia postimerkkejä ja -sarjoja on hänen laskujensa mukaan julkaistu yli 7000. (…) Merkillistä jalkapalloa -kirja todistaa, että jalkapallomaailma on täynnä aiheita.”
-Jukka Harju, Helsingin Sanomat 7.8.2014 Katso HS:n kuvakooste tästä linkistä.

”Ei vain filatelisteille – toimii jalkapallon historiateoksenakin.”
-Timo Pylvänäinen, Talouselämä 30/2014

”Merkillistä jalkapalloa on tuore tapaus urheilukirjamarkkinoilla: visuaalinen ilme on erinomainen ja tekstien avulla voi tehdä maailmanympärysmatakan jalkapallohistoriaan. Filatelisteille kirja on varsinainen aarre, mutta sopii mainiosti lahjakirjaksi jalkapallon ystäville.”
Urheilusanomat 35/2014

”Kirjan rakenne on nerokas. Erilaisten merkkien esittelyn kautta avataan jalkapallon maailmaa eri vinkkeleistä. Kirjoittajat käyvät läpi maat, liitot, seurat, kilpailut, stadionit, pelaajat, valmentajat, politiikan, onnettomuudet ja runsaasti mielenkiintoista triviaa.”
-Janne Rantanen, Länsi-Suomi 17.9.3014

”Merkillistä jalkapalloa tarjoaa omaperäisen näkökulman maailman suosituimman urheilulajin turnauksiin, stadioneihin, seuroihin ja pelaajiin. Se kertoo värikkäästi ja viihdyttävästi kiehtovimmat faktat ja tarinat jalkapalloa esittävien ja lajiin epäsuorasti liittyvien merkkien takaa keskeisiä filateelisia tietoja unohtamatta.”
-Seppo Laaksonen, Suomen Postimerkkilehti 6/2014

”Erilainen jalkapallokirja, joka kertoo tähän maailman suurimpaan urheilulajiin liittyviä faktoja ja tarinoita postimerkkien kautta. (…) Lopputulos sopii niin filatelisteille kuin jalkapallon historiasta kiinnostuneille.”
Suur-Tampere 17.12.2014

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava