Minun kirjani. Muistot ja ideat kauniisiin kansiin

Arne & Carlos

Arne ja Carlos näyttävät uudessa kirjassaan, miten vuosien varrella kerätyt tärkeät lehtileikkeet ja lappuset sekä rakkaimmat valokuvat ja piirrokset voi itse koota kauniiksi kirjoiksi. Omannäköisissä albumeissa muistot säilyvät arvokkaasti ja ideat järjestyvät käytettävään muotoon.

Lasten piirrokset voi tallentaa kansiin vaikkapa ikävuosien mukaan, suvun vanhoista valokuvista tehdään hieno historiikki, matkakohteista mukaan tarttuneet kartat ja pääsyliput lisätään kivoihin reissupäiväkirjoihin ja parhaista resepteistä tulee ikioman keittokirjan sivuja. Kaason kokoamaan hääkirjaan mahtuu kutsukortin ja menun lisäksi puvun kangasta ja morsiuskimpusta kuivattuja kukkasia. Tai ehkäpä paras idea onkin tehdä yksilöllinen luonnoslehtiö matkan varrelta tarttuvia ajatuksia varten.

Valloittavan inspiraation lisäksi Minun kirjani tarjoaa selkeät ohjeet oman kirjan sitomiseen vaihe vaiheelta. Työ onnistuu yhtä lailla käsin tikkaamalla kuin ompelukoneella. Suurin osa tarvittavista materiaaleista löytyy jo valmiiksi kotoa. Sivupohjiksi kelpaa nimittäin mikä tahansa hukkapaperi, kuten lahja- ja hyllypapereiden jämäpalat, postin mukana tulleet mainokset, vanhat aikakauslehdet sekä ylimääräiset kartat ja nuotit. Juuri oman maun mukaisia kartonkeja ja koristeita voi myös ostaa askarteluliikkeistä ja verkkokaupoista.

Tutustu Arnen ja Carloksen omiin sivuihin täällä ja käy katsomassa heidän videoitaan täällä.

Kirjasta sanottua:

”Käsityömaailman kuuluisuuksiksi nousseet Arne ja Carlos ovat keksineet, kuinka muuttaa arjen kaaos hauskaksi ja mieltä rauhoittavaksi puuhaksi. Inspiroivan muistivihon saa helposti aikaan sanomalehdistä ja yli jääneistä langanpätkistä.”
Keski-Uusimaa 10.11.2015

”Kuvat säilyvät kännykässäkin, mutta paljon sykähdyttävämpää on selata persoonallista kollaasikirjaa.”
– Kaisa Hako, Etelä-Suomen Sanomat 5.1.2016

”Arnen & Carloksen opus on todella inspiroiva. Moni meistä kaipaa aineettoman, tietokoneella tapahtuvan työn ja kommunikoinnin vastapainoksi jotain konkreettista, ja muistikirjan tekeminen on käsinkosketeltava projekti. Kirjoittajat antavat myös hauskoja vinkkejä kierrätysmateriaalien käyttöön.”
– Laura Honkasalo, Imagen Sininen kirjahylly 8.11.2015

”Kirjan voi halutessaan tehdä alusta asti itse. Sen sivuiksi voi sitoa karttoja, esitteitä ja matkadokumentteja. Kirjan voi tehdä helpotetulla kirjansidontatekniikalla, jonka käsityökirjailijat Arne & Carlos esittelevät teoksessaan.”
– Kaisa Hako, Savon Sanomat 27.1.2016

”Meistä monilla on laatikoissa ja pöydillä pinoja, joihin on kasattu kauniita kuvia lehdistä, ideamuistilappuja, käärepapereita, tapetin paloja, esitteitä matkakohteista ja paljon muuta. Papereita, joista ei oikein raskisi luopuakaan, mutta on hankala säilyttää. Arne ja Carlos ovat ratkaisseet asian ylitsepursuavalla ja hauskalla tavallaan.”
– Hanna Tamminen, Kotiliesi 5.12.2015

”Kaksikon kirjat ovat upeita ja uniikkeja teoksia ajassa, jolloin tiedot ja kuvat säilötään kännykän muistikortille.”
Ihana-lehti 1/2016

Minun kirjani tarjoaa inspiraatiota ja selkeät ohjeet oman kirjan sitomiseen vaihe vaiheelta, tikkaamalla ja ompelemalla kierrätysmateriaaleista.”
Kauneimmat Askartelut 1/2016

 

Kirjassa vilahtaa myös neuletöitä, joiden  ohjeet voit ladata alta:

Venäläiset sukat

Hevonen

Tyttö ja lumipallo

Kukkatyyny

Ruudullinen perhonen

Hevostyyny

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava