Missä Ringo luuraa? Beatlesin tarina 20 kuvan kautta

Jackson Andrew Grant

Missä Ringo luuraa? kertoo, kuinka liverpoolilaisista koulupojista tuli The Beatles, maailman menestynein pop-yhtye. Kirja kertaa kaikki yhtyeen virstanpylväät varhaisista keikoista suurille stadioneille ja käsittelee jokaisen albumin, elokuvan ja kehitysvaiheen.

Yhtyeen vaiheista kertovat paitsi aukeaman kokoiset sarjakuvamaiset väripiirrokset, myös niitä täydentävät asiantuntevat tekstit. Jutun juju on kuvien lukuisat yksityiskohdat eli beatleille tärkeät ihmiset, paikat ja tapahtumat, joita tuntuu löytyvän aina vain lisää. Ja totta kai jokaiseen kuvaan on piilotettu yhtyeen rytmivastaava Ringo, joka on joutunut karkuteille.

Hoksottimia testaava kirja panee kokeneimmankin fanin Beatles-tietämyksen tiukoille ja toimii nuoremmalle polvelle hyvänä tapana tutustua yhtyeen tuotantoon ja musiikilliseen perintöön.

Kirjasta sanottua:

”Aikana, jolloin aikuisten värityskirjat hallitsevat myyntitilastoja, on tietysti keksitty oma puuhakirja ikääntyville Beatles-faneille. Ehkäise dementiaa etsimällä kuvasta alaston Yoko Ono!”
-Mari Markkanen, Me Naiset 42/2015

”Tällaista lastenkirjan ja pidemmälle Beatles-tietouteen uppoutuneen yhdistelmäteosta en ole ennen nähnyt.”
-Antti Marttinen, Soundi 12/2015