Miten herra Yrmäs Korttelikyylääjä joutui kauhukääkkien kaksintaisteluun ja maailma melkein muuttui ruusunpunaiseksi

Yrmäs Korttelikyylääjä ei siedä pihalla leikkiviä lapsia. Hän juo kahvinsa kylmänä ja hapankermalla höystettynä. Hän ei suvaitse rapussa nauramista, koroilla kopistelua, avaimien kilistelyä eikä minkäänlaista hauskanpitoa. Eräänä päivänä Yrmäs saa arvoisensa vastustajan…

Samaan rappuun muuttaa räpätäti Priitta Linnunlaulu. Eihän yhteen rappuun mahdu kahta ilonpilaajaa! Alkaa kauhukääkkien kaksintaistelu, jossa kisataan niin Sompailissa Suojatiellä, Kauppakaaoksessa kuin Pullan Paiskomisessa Pulujen Päälle. Häviäjä joutuu pakkaamaan tavaransa. Kumpi voittaa?

Hervottomassa lastenkirjassa kauhukääkät panevat lähiön mullin mallin käydessään suurta kaksintaisteluaan. Norjalaisen Camilla Kuhnin ensimmäisen lastenkirjan on suomentanut palkittu kääntäjä Pirkko Talvio-Jaatinen.

 

Kirjasta sanottua:

Yrmäs Korttelikyylääjä edustaa norjalaista nykylastenkirjallisuutta. Mukana on aimo annos samankaltaista ravakan absurdia huumoria, jota löytyy Kuhnin maanmiehen Erlend Loen Kurt-kirjoista. … Kuhnin piirrokset ovat rapsakan sotkuisia, lyijykynää ja väriliitua.”
– Suonna Kononen, Karjalainen