Mosaiikki – hauska harrastus

Skote Malena

Suosittu harrastekirja Betoni – hauska harrastus saa jatkoa. Nyt Malena Skote näyttää, kuinka jokainen saa mosaiikkityöt onnistumaan. Mosaiikkiin voi käyttää monenlaisia materiaaleja: kaakelinpaloja, lasinsirpaleita, haljennutta posliinia, näkinkenkiä tai vaikka vanhoja polkupyörän heijastimia.

Malena Skoten ensimmäinen oma mosaiikkityö oli sinivalkoisista kahvikupinpalasista tehty kukkaruukku. Kirja antaa selkeät ohjeet tähän ja pariinkymmeneen muuhun erilaiseen mosaiikkityöhön. Se neuvoo, kuinka järjestät ystävien kanssa työpajan pihalla tai kesämökillä. Kirjassa on myös osio mosaiikkitöistä, joita voi tehdä yhdessä lasten kanssa.

Mosaiikki – hauska harrastus -kirjan toimituskunta innostui mosaiikin tekemisestä niin, että tilasi italialaista smalti-lasimosaiikkia täältä. Nemon miehistön ensimmäisiä mosaiikkikokeiluja olivat Nemo-sukellusvene ja vihreä hai.

Mosaiikkiharrastukseen voi uppotua Ravennassa järjestettävillä mosaiikkikursseilla, joita järjestävät muun muassa:
Mosaic Art Studio
Xinamarie Mosaici
Mosaic Art School

 

Kirjasta sanottua:

”Skoten kirjassa on nykyesimerkkien rinnalla myös mosaiikin historiaa. Vanhat työt havainnollistavat niin materiaalivalintoja kuin eri tekniikoiden perinnettäkin. (…) Suuri osa ohjeista sopii aloittelevillekin ja mukana on myös lasten töitä. Toisaalta kirjassa on myös vaativia töitä, kuten betonin avulla tehtyjä mosaiikkiveistoksia.”
– Päivi Lehikoinen, Keskisuomalainen 12.4.2008

”Malena Skote on syventänyt aiemmin Betoni-kirjassa aloittamiaan mosaiikkitöitä. Kokoonsa nähden kirjassa on runsaasti ideoita ja tekemisen riemua maustettuna historialla ja esimerkeillä eri puolilta maailmaa.”
– Kotiliesi 10/2008