Museokortin virallinen lastenkirja

Kaupungin leveintä savoa puhuva Aane-mummo johdattaa kolme koululaista museoseikkailuun, jonka aikana tehdään kärrynpyöriä satupuun alla, ratkotaan arvoituksia ja syödään pullaa ennen asiallista ruokaa. Voiko vasikalla olla kaksi päätä? Kuinka maan alta voi löytyä kaupunki? Missä voi kävellä dinosauruksen kynsien päältä?
Kuka kerää eniten museoita?

Museoseikkailu innostaa lapsia vanhempineen museoon. Kirjoittaja, historioitsija Elina Kuorelahti on etsinyt tutuista museoista jännittävää, hauskaa ja kiinnostavaa tekemistä. Kirjassa tutustutaan Ateneumiin, Luonnontieteelliseen museoon, Teatterimuseoon, Turun linnaan ja Aboa Vetus & Ars Nova -museoon.

Kirjasta sanottua:

”Miten lapset saa museoon ja pitääkö heille keksiä siellä omaa tekemistä? Saavatko lapset taiteesta mitään irti? Museoseikkailu-lastenkirjan kirjoittanut Elina Kuorelahti sanoo oppineensa lapsilta paljon, kuten sen, että kaikkiin museoihin ei tarvitse mennä.”
Kuuntele Elina Kuorelahden haastattelu Radio Suomessa 8.1.2019.

”Kuorelahden kirjoittama tarina vie Aane-mummon ja kolme junioria museokierroksille. (…) lomavahdiksi värvätty mummo ajeluttaa seuruettaan museosta toiseen, ja seurue käkättää milloin Ateneumin alastonkuvia, milloin Luonnontieteellisen museon eläinten jätöksiä. Kirjan tavoitteena on varmasti paitsi kertoa hauska tarina myös innostaa lukijoita museoihin. Nunnu Halmetoja sanoo, että he varoivat tarjoilemasta yhdenlaista kokemusta ainoaksi oikeaksi.”
–Päivi Taussi, Kouvolan Sanomat 8.1.2019

”Museoseikkailu on draamallinen tietokirja alakouluikäisille. ’Tavoitteemme oli tehdä kirjasta hauska ja innostaa menemään museoon avoimin mielin. Nunnu Halmetojan tekemä kuvitus on minusta hykerryttävä.’ Kuorelahden Aane-mummo on yhdistelmä kaikkien tunnistamia myyttisiä mummoja ja ajassa kiinni olevia nyky-mummoja.”
–Sari Toivakka, Keskisuomalainen 3.1.2019

”Kotkalaiskuvittaja vie seikkailuun. (…) Museoseikkailu on Museokortin virallinen lastenkirja. Tarkoituksena on innostaa lapsia vanhempineen museoon.”
Kymen Sanomat 23.12.2018

”Museokäynti onnistuu, kun aikuinen pitää mielensä avoinna.”
Lue Museoseikkailu-kirjan tekijöiden vinkit museovierailuun lapsen kanssa Vauva-lehden jutusta.