Myboshi, minun piponi. 15 värikästä virkkuumallia

Thomas Jaenisch & Felix Rohland

Japanin sana boshi tarkoittaa pipoa, eli My boshi on minun piponi. Saksalaisten Thomas Jaenischin ja Felix Rohlandin piponvirkkuuinnostus alkoi heidän ollessaan vaihto-oppilaina Japanissa. He opettivat paikallisia lapsia hiihtämään, ja yhteisestä piponvirkkaushetkestä tuli hauska after ski -ohjelmanumero.

Jaenisch ja Rohland ovat kehittäneet pipoihin erityisesti sopivan pehmeän Myboshi-langan, jota Novita myy Suomessa jopa 40 eri värissä. Langat tulevat syksyn aikana Prismoihin, Anttiloihin ja muihin lankoja myyviin kauppoihin.

Kirjassa on selkeästi kuvitetut vaiheittaiset virkkuuohjeet viiteentoista erilaiseen pipo- ja pantamalliin. Nuorten suosimalla helpolla tekniikalla jokainen tekee juuri itselleen sopivan päähineen.

Ehkäpä myssyyn kuuluu myös persoonallisia yksityiskohtia, kuten käännettävä reunus, korvaläpät, lippa tai tupsu, joiden ohjeet löytyvät kirjasta. Pipojen viimeistely onnistuu kirjan mukana tulevilla kivoilla kangasmerkeillä.

Felix ja Thomas ovat kehittäneet Myboshi-mobiilisovelluksen, jossa voi itse suunnitella oman piponsa! Sovellus on saatavissa iTunesista sekä Google Play Storesta, se löytyy hakusanalla ”myboshi”. Toistaiseksi sovellus on ainoastaan saksankielinen, mutta englanninkielinen versio valmistuu pian.

 

Maailmalla supersuosion saaneet Thomas ja Felix vierailivat Tampereen kädentaitomessuilla marraskuussa 2014.
Katso Aamulehden haastattelu tästä ja Iltalehden haastattelu tästä linkistä.

Kirjasta sanottua:

”Kirja innostaa myös poikia virkkaamaan, sillä myboshit ovat helppoja tehdä ja mallit ovat erityisesti nuorten mieleen. (…) Kirjassa on erittäin selkeät piirroskuvat virkkauksen eri vaiheista. Jokaisen pipon kohdalla kerrotaan, kauanko sitä virkkaa. (…) Myboshin virkkaaminen auttaa rentouttamaan levottomimmankin mielen.”
-Paula Huvinen, Aamulehti 1.10.2014

”Trendikäs pipo on helppo tehdä. (…) Myboshi on talven hittipäähine.”
– Reija Ypyä, Et-lehti 16/2014

”Myboshi, minun piponi johdattaa lukijansa raikkaaseen virkkauksen maailmaan. (…) Kirjassa on 15 värikästä pipo- ja pantamallin ohjetta. Lisäksi sivuilla on kiehtovia tarinoita virkkausinnostuksen viriämisestä ja pipokuumeen leviämisestä.”
Kauneimmat Käsityöt 7/2014

”Kahden saksalaisen hiihdonopettajan Felixin ja Thomasin iltapuhteet pyyhkivät nyt maailmaa pipovillityksenä, jonka hyvä puoli on itse tekeminen. Tuloksena on herkullisen näköisiä ja helppotekoisia pipoja.”
-Eija Mansikkamäki, Maaseudun Tulevaisuus 12.12.2014

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava