Näyttelijän ohjaaminen

Weston Judith

Näyttelijän ohjaaminen on vaikea tehtävä, jossa panokset ovat suuret. Kun ohjaaja aloittaa uuden elokuvan valmistelun, jännitys tihenee usein ahdistukseksi silloin, kun pitäisi aloittaa työskentely näyttelijöiden kanssa.

Judith Weston eläytyy sekä aloittelevan että kokeneemman ohjaajan tarpeisiin: mikä on hyvä esitys, mitä näyttelijät odottavat ohjaajalta, mitä ohjaajat voivat tehdä väärin, miten harjoituksista saadaan paras hyöty irti, millainen on hyvä ohjaaja-näyttelijä-suhde? Westonin tavoitteena on, että näyttelijä löytää oikean elämän tunnun ilmaisuunsa.

Näyttelijän ohjaaminen on kiinnostava kirja ohjaajien ja näyttelijöiden lisäksi kaikille näyttelijöiden kanssa töitä tekeville ihmisille: muun muassa kuvaajille, leikkaajille, äänittäjille, tuottajille ja käsikirjoittajille. Kirja on kiehtovaa lukemista myös elokuvanharrastajille ja televisionkatsojille, ja sen voi lukea johtamistaidon oppikirjana.

 

Kirjasta sanottua:

”Jos kaikki kotimaisen tv-viihteen tekijät lukisivat Judith Westonin kirjan Näyttelijän ohjaaminen, meidän sohvaperunoiden tarvitsisi tuntea olomme epämukavaksi huomattavasti harvemmin.”
Katso

”Erinomainen johdatus näyttelijätyön salaisuuksiin… hyvin luova ja ideoita poikiva teos.”
– Hannu Waarala, Turun Päivälehti