Neulotut nuket

Arne & Carlos

Muotisuunnittelijapariskunta Arne ja Carlos on hurmannut neulemaailman joulupalloillaan. Nyt miehet näyttävät, kuinka tehdään ihastuttavia nukkeja. Selkeiden ruutupiirrosohjeiden avulla syntyy hieno nukke, josta teet erilaisilla langoilla lukemattomia muunnelmia: täydelliset kiharat saa puretusta neuleesta ja särmikkäät silmälasit rautalankaa apuna käyttäen. Arnen ja Carloksen ohjeita seuraamalla opit pian tekemään nukeista persoonallisia. Erilaisten kasvonpiirteiden ja hiusmallien lisäksi kirjassa on runsaasti vaateohjeita, joilla voit luoda nukellesi oman tyylin ja vaihtovaatevaraston. Tee nukeista ystäviesi ja sukulaistesi tai suosikkijulkkisten näköisiä. Omin käsin neulottu näköisnukke on hauska ja omaperäinen lahja, jota saaja arvostaa.

Arne ja Carlos ovat nousseet kansainvälisiksi neulontatähdiksi. Joulupallot on julkaistu ympäri maailmaa aina Yhdysvaltoja ja Japania myöten. Suomessa Arne ja Carlos vierailivat marraskuun alussa 2011. Tilaa Arnen & Carloksen joulupallokalenteri Facebookiin täältä. Arnen ja Carloksen Pääsiäiskoristeet-kirjan ryhmään pääset täältä.

Tutustu Arnen ja Carloksen omiin sivuihin täällä ja käy katsomassa heidän videoitaan täällä.

Muista myös muut Arnen ja Carloksen käsityökirjat:
Joulupallot
Pääsiäiskoristeet
Neulo kesä kotiisi
Norjalaisneuleiden uudet kuviot
Minun kirjani

Kirjasta sanottua:

”Kenelle: Hieman taitavammalle neulojalle, mutta kokematonkin pärjää selkeiden ohjeiden avulla. Pikkutytöt innostuvat nukeista varmasti – jos eivät itse neulomaan, niin tahtovat sellaisen ainakin lahjaksi.
Hyvää: Kirjassa on havainnolliset kuvat ja tarkat ohjeet, sanallisesti ja ruutupiirroksin. Kirjassa annetaan vinkkejä myös kotimaisten lankojen käyttöön.”
– Paula Huvinen, Aamulehti 26.9.2012

”Muotisuunnittelijaparistkunta Arne ja Carlos ovat neuloneet joulupallojen jälkeen ihania nukkeja. Selkeiden ruutupiirroksien avulla pystyt neulomaan omaperäisen nuken. Neulotut nuket -kirjassa opastetaan miten käytät kiharoihin neuleesta purettua lankaa ja taivutat rautalangasta särmikkäät silmälasit.”
– Kati Ekko, Moda 8/2012

”Neulotut nuket on tuhti opus nukkejen maailmaan. Kirjassa opetetaan neulomaan nukkehahmon lisäksi kymmeniä erilaisia vaatteita viehättävin kirjoneulekuvioin.
Kauniit värikuvat päästävät nukkejen erilaiset persoonat ja pienet yksityiskohdat oikeuksiinsa. Renkaalla nenänsä koristellut Punkkari-Lolita on monen teinin suosikki, punatukkainen Siv pukeutuu trendikkäästi keltaiseen olohaalariin ja viimeistään Arnen ja Carlosin itsestään neulomat näköisnuket puettuina perinteisiin norjalaisneuleisiin saavat hymyn jokaisen lukijan huulille.”
Tekstiiliopettaja-lehti, 4/2012

”Ihan kuten neulominen kuuluu kaikille, myös nukeilla leikkiminen kuuluu kaikille, Arne ja Carlos ajattelevat. Kotona on nukkekoti, jota sisustetaan hartaasti. ’Miniatyyrimaailmoissa on jotain kiehtovaa, ehkä se, että niitä on helpompi hallita kuin isoa maailmaa’, Arne pohtii.”
– Sanna Sommers, Meidän Perhe, 12/2012

Aiheesta muualla:

Arne ja Carlos vierailivat perjantaina 16.11. Kymmenen uutisissa. Katso täältä, tasan 15 minuutin kohdalla.
Arnen ja Carloksen joulupallokalenteri Facebookissa.

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava