Nurmikon leikkaamisen taito

Ota ilo irti ruohonleikkuusta! Tee naapurisi kateellisiksi! Nurmikon leikkaamisen taito esittelee 18 tapaa yksilöidä kotipiha ruohonleikkurilla, aina klassisista raita- ja ruutumalleista monimutkaisiin taideteoksiin. Miten olisi sydänkuvio juhlistamaan kesähäitä, talonnumero johdattamaan vieraita oikeaan osoitteeseen ja tuoreen ylioppilaan tai päivänsankarin nimi valtavilla kirjaimilla?

Et tarvitse golfkentän kokoista pihaa tehdäksesi vaikutuksen nurmikollasi. Kiireinen puutarhuri leikkaa komean kuvion muutamassa hetkessä vaikka rivitalon pihalle! Välineeksi riittää tavallinen ruohonleikkuri. Nurmikon leikkaamisen taito on erinomainen lahja intohimoiselle viherpeukalolle. Kirja innostaa telkkarin äärestä pihatöihin myös kesälomalaisen, jota on mahdoton maanitella tavalliseen ruohonleikkuuseen. Kirjan kannessa kasvaa aito tekonurmi.

David Parfitt on ympäristötaiteilija ja kirjailija.

 

Kirjasta sanottua: 

”David Parfittin vastikään suomeksi ilmestynyt teos Nurmikon leikkaamisen taito esittelee vaihtoehtoisia tapoja leikata nurmikko. Taitava koneenkäyttäjä voi muotoilla nurmikkoon vaikka sydämen kesähäiden somisteeksi. Nurmikkokuvioideat eivät tähänlopu. Eurovaalikesänä sopivia koristeita ovat tietenkin puolueiden tunnukset. Samalla tulisi näytettyä toteen sekin ärsyttävä väite, että kaikki puolueet ovat nykyään vihreitä.”
– Vesa Sisättö, Vihreä Lanka 8.5.2009

”Johan tässä onkin muutama vuosi hehkutettu helppohoitoisia kivipuutarhoja. Nyt otetaan ilo irti nurmikosta – tai itketään ja otetaan. Muodikkaimmat mallit vaativat leikkuria työntävältä liikettä myös korvien välissä. Ympäristötaiteilija David Parfittin teos Nurmikon leikkaamisen taito esittelee 18 mallia, joilla voi tehdä vaikutuksen vieraisiin ja naapureihin.”
Sara 6/2009

”Ruohonleikkuun ei tarvitse olla hikistä pakkopullaa. Siitä voi ottaa irti myös ilon – ja tehdä samalla naapurinsa vihreäksi kateudesta. Vinkit tarjoaa vastailmestynyt kirja Nurmikon leikkaamisen taito.”
– Pirjo Vismanen, Turun Sanomat 29.5.2009

”Raidallista nurmikkoa kai on tehnyt jokainen, mutta tämän kirjan ohjeilla vihreään mattoon päryytellään vaikka salmiakkikuvioita, sydämiä tai kotka.”
– Päivi Lehikoinen, Keskisuomalainen 3.6.2009

”Kun farmarivolvo, KitchenAid ja muut omakotitalon statussymbolit on hankittu, voi keskittyä nurmikentän viilaamiseen. […] Ajamalla myötä- ja vastaruohoon viheriölle pitäisi ilmestyä uskomattomia kuvioita ja naapurikateuden olla taattu.”
– Sisustustoimittaja Anna Kaisa Melvas, Glorian Kodin Puhutuimmat 6/2009