Opi soittamaan bassoa

Capone Phil

Opi soittamaan bassoa esittelee havainnollisesti bassokitaran soiton perusteet aina soittoasennosta lähtien. Kirja opettaa lukemaan tabulatuureja, perehdyttää eri soittotyyleihin ja kertoo, miksi tietynlaisessa kappaleessa käytettän tietynlaista soittotekniikkaa. Kirjassa perhdytään bassonsoittoon sekä sormin että plektralla

Innostavat ja monipuoliset harjoitukse voi kuunnella mukana tulevalta levyltä. Kirjassa harjoitukset on esitetty tabulatuurien ja rytminuottien avulla. Kirja on jaettu loogisesti eteneviin oppitunteihin, jotka kerryttävät taitoja vaivattomasti. Kierreselän ansiosta kirja pysyy hyvin auki harjoitellessa, ja kompkati koko takaa, että opas mahtuu mukaan bassolaukkuun.

Koska musiikki on muutakin kuin lukemista ja harjoittelua, kirjaan on koottu innostavia kuunteluvinkkejä basismin historisata ja nykypäivästä. Aloittelijan tai harrastustaan syventävän tueksi kirjassa on myös kattava ostajan opas, josta selviää, millaisia bassoja, vahvistimia ja oheislaitteita on saatavilla.

 

Phil Capone on muusikko ja soitonopettaja arvostetussa Institute of Contemporary Music Performance -oppilaitoksessa Lontoossa. Häneltä on ilmestynyt useita harrastajien arvostamia soitto-oppaita.