Oravan syntymäpäivät

Crowther Kitty & Tellegen Toon

”Sinä iltana eläimet käärivät lahjapaketteja oravalle. Ne puuhastelivat aivan hiljaa veden alla tai pensaiden kätkössä tai kaukana pilvien yläpuolella, sillä ne halusivat yllättää oravan. Jokainen teki oravalle lahjan.”

”Maailma oli täynnä rapinaa ja värinää, mutta se oli niin vienoa, että pimeässä ikkunansa ääressä istuva orava kuuli vain oman sydämensä pamppailun. Muuten kaikkialla tuntui olevan rauhallista. ’Tulevatkohan ne tosiaan kaikki?’ se kyseli itseltään.”

Alankomaalainen lääkäri Toon Tellegen on kirjoittanut lapsille ovelia tarinoita, joissa on salaperäinen tunnelma. Ne sopivat erinomaisesti ääneen luettavaksi monenikäisille kuulijoille. Iltasadun mittaiset tarinat vain paranevat useamman lukukerran jälkeen, eikä satua lukeva aikuinen nukahda ennen kuulijoitaan! Oravan syntymäpäivät ja muita eläinten juhlia sisältää yhdeksän eläinsatua, muun muassa Etanan tupaantuliaiset, Kaskelotin uusi elämä ja Kakku sille jonka ei tee mieli kakkua.

Toon Tellegenin eläinsadut ovat ihastuttaneet sekä lapsia että aikuisia ja hollantilaisille ne ovat klassikoita. Iloisen kuvituksen on tehnyt väriliiduilla belgialainen Kitty Crowther.