Lähde linturetkelle! Pääkaupunkiseudun parhaat lintupaikat

Pääkaupunkiseudun parhaat lintupaikat esittelee 51 tarkoin valittua retkikohdetta Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa, Vantaalla, Sipoossa, Keravalla, Järvenpäässä, Tuusulassa ja Kirkkonummella.

Pääkaupunkiseutu on täynnä hienoja mahdollisuuksia luontoelämyksiin ja lintujen tarkkailuun. Koko perheen harrastuksen aloittamiseen riittää muistivihko, kiikarit ja kirjan neuvot: milloin lintupaikassa kannattaa vierailla ja mitä siellä voi odottaa näkevänsä.

Kirjassa on kartat kaikista kohteista sekä lähestymisohjeet autolla, julkisilla ja jalan. Linturetken voi tehdä yhtä hyvin polkupyörällä Sipoonkorven kansallispuistoon kuin raitiovaunulla Kaivopuiston rantaan. Retkikohteen symboli kertoo, onko luvassa metsää, peltoa, kosteikkoa, rantaa, puisto vai kivistä kaupunkia. Lajitunnistusta helpottavat valokuvat ja piirrokset sekä lajiluettelo, joka kannustaa kokeneempaakin harrastajaa uusiin havaintoihin.

Kirjan tekijät ovat Helsingin seudun lintutieteellisen yhdistyksen Tringan arvostettuja luontokuvaajia ja -asiantuntijoita. Heidän opastamanaan retkeilijä saa ajankohtaisimmat ja kiinnostavimmat tiedot jokaisesta lajista ja kohteesta.

Toimittaneet:

Lintutieteen tukija, FT Tapio Solonen (päätoimittaja)
Matti Koivula (toimittaja)
Kuvataiteilija ja luontokuvaaja Jari Kostet (kuvittaja ja kuvatoimittaja)
Jyrki Heimonen (graafinen suunnittelu ja kuvatoimitus)

Aleksi Lehikoinen
Tuomas Seimola
Juha Tiainen
Seppo Vuolanto

Kirjoittajat:
Antti Below
Margus Ellermaa
Kalevi Hiironniemi
Jukka Hintikka
Matti Koivula
Antero Lindholm
Juha Lindy
Ilkka Lyytikäinen
Antti Mikala
Markku Mikkola-Roos
Matti Nieminen
Mikko Savelainen
Tuomas Seimola
Tapio Solonen
Taavi Sulander
Juha Tiainen
Markku Varhimo
Seppo Vuolanto

 

Kirjasta sanottua:

”Helsingin ja ympäristökuntien hienoimmat päiväretkikohteet on nyt kerätty yhteen näyttäväksi tietopaketiksi, joka kertoo mitä lintuja näkee eri vuodenaikoina missäkin ja miten paikoille pääsee. Lähes 400-sivuinen nide toimii hyvin retkien suunnitteluapuna. Kohdekuvauksia on ollut kirjoittamassa joukko alan huippuosaajia. Valkuvat ja Jari Kostetin tyylikkäät piirrokset kertovat avartavasti pääkaupunkiseudun luonnon monimuotoisuudesta.”
– Samuli Häkkilä, Apu 22/2016.

”Lukija saa heti tietää, missä alue sijaitsee, mitä lintuja siellä esiintyy, miten sinne pääsee ja miten siellä voi retkeillä — myös vähemmän tunnetut kohteet esitellään niin hyvin, että ne houkuttelevat retkelle.”
– Arno Rautavaara, Luontokuva 4/2016

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava