Paidasta pöksyt

Larsson Linnea

Suomessa heitetään vuosittain noin 10 kiloa tekstiiliä roskikseen henkeä kohti. Ruotsalaisen arkkitehdin ohjeilla käytöstä poistettavat vaatteet eivät joudu kaatopaikalle, vaan ne saavat uuden elämän suloisina lastenvaatteina.

Kauluspaidasta syntyy mekko, villatakista lapaset ja t-paidasta myssy.

Kirjassa on 35 helposti ja nopeasti toteutettavaa ohjetta vaatteiden uudelleenkäyttöön. Oikaise ompelussa ja hyödynnä valmiit napit, kaulukset ja resorit.

Kirjasta sanottua:

”Aikuisten vanhoista paidoista ja housuista syntyy söpöjä, uusia vaatteita ja asusteita lapsille rennosti saksimalla. Kirja tarjoaa myös vinkkejä tekstiilivärien hyödyntämiseen tuunauksissa. Sisäkansiin printatuista kaavoista on iloa uusista kankaistakin vaatteita ompeleville.”
–Outi Hakkarainen, Suuri Käsityö 10/2018

”Kun ruotsalainen arkkitehti Linnea Larsson siivoaa vaatekaappinsa, syntyy vaatteita vauvalle. Nyt hän neuvoo muitakin kirjassaan Paidasta pöksyt.”
–Anni Peltola, Kotivinkki 20/2018

”Ruotsalainen arkkitehti Linnea Larsson on tehnyt kirjan meille tumpeloille – ja toki myös kässäpriimuksille. Kirjassaan hän neuvoo yksityiskohtaisesti, miten omista vaatteista voi tehdä jotain muuta kuin niitä iänikuisia pölyrättejä ja pyörän pesemiseen tarkoitettuja riepuja.”
–Elisa Hurtig, Kaksplus 8/2018

”Kirjansa sivuilla Larsson saa ompelun näyttämään ehdottoman ruotsalaiselta, söpöltä ja vähän kadehdittavalta lifestyle-touhulta.  Suloisissa kuvissa tyylikäs vauvanvaate, esimerkiksi pilkullinen potkupuku on asetettu ikään kuin kehyksiin sen vaatteen sisälle, josta se on tehty. Somisteena on tulppaaneja, hymyileviä aikuisia ja hyvätukkaisia lapsia. Larssonin kirja tulee markkinoille sopivaan saumaan. Tekstiilijäte on nimittäin kuuma aihe sekä maailmalla että Suomessa.”
–Veera Koivaara, HS Nyt 14.9.2018

 

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava