Palatsipäiväkirja

Goodall Sarah

”Mitä juotavaa saisi olla?”
Vau. Walesin prinssi tarjoutuu sekoittamaan juoman minulle. En voi uskoa tätä todeksi.
”Ottaisin gintonicin, sir.”
”Sehän sopii.”
Ja sen sanottuaan HKK sekoittaa minulle tiukimman koskaan juomani gintonicin.
Hitto vie, nämä väkevät drinkit ovat ilmeisesti jokin hovin sisäpiirin juttu.

Sarah Goodall saa paikan prinssi Charlesin hovikirjurina vuonna 1988. 12 vuoden aikana Charlesin avioliitto prinsessa Dianan kanssa hajoaa, Diana syöksyy kuolemaansa pariisilaisessa tunnelissa ja kansan vihaama Camilla Parker-Bowles astuu prinssin puolison paikalle.

Hovikirjurina Goodall pääsee näkemään palatsin arkielämää ja tutustuu kuninkaallisiin ihmisinä. Hän ystävystyy sympaattisen Charlesin kanssa, joka ruokkii omakätisesti kanoja Balmoralin tilalla ja jonka lempielokuva on Housut pois. Goodall näkee prinsessa Dianan palvotun hahmon takana piilevän sydämettömän naisen, jonka viehätysvoima ei kuitenkaan himmene edes karting-radalla kaahatessa. Iloluontoinen Goodall ei koskaan kieltäydy drinkistä, minkä vuoksi hänelle sattuu ja tapahtuu yhtenään. Goodall onnistuu selviytymään noloistakin tilanteista hyvän tuurinsa ja supliikkinsa avulla – kunnes eräänä päivänä mikään selitys ei enää auta.

 

Kirjasta sanottua:

”Kuvittele, että Bridget Jones olisi onnistunut päätymään kuningasperheen palvelukseen. Odotettavissa olisi protokollavirheitä, noloja munauksia ja sopimattomia suhteita – kaikki huuhdeltuna alas runsaalla chardonnaylla.”
-Louisa Pearson, Scotland on Sunday

”Bridget Jones -tyyppinen kirja paljastaa toki jotakin kaikista henkilöistä, joilla oli roolinsa tässä nykyajan kuninkaallisessa romanssissa, mutta se on enemmänkin hauska tarina vaikutuksille alttiista shropshireläistytöstä palatsin porttien takana.”
-The Shropshire Magazine

”Koirat haukkuvat ja karavaani kulkee, mutta sen rattaiden liikkumiseen tarvitaan käsittämätön määrä erilaisilla siniverisiltä kuulostavilla titteleillä siunattuja työntekijöitä. Pienessä tasavallassa asuva lukija ei voi kuin hämmästellä.”
-Mirva Saukkola, Kotiliesi

”Ei ihme, että mimmi sai lopulta potkut!”
-Eve Hietamies, Apu