Pienet töppöset

Apala Vita

30 muodikasta virkkausmallia vauvoille 0 – 12 kk!

Nyt virkataan tyylikkäitä töppösiä suloisille pikkujaloille. Kirja on täynnä ihastuttavia virkkuuohjeita vauvojen tossuille, saapikkaille ja sandaaleille, jotka jäljittelevät aikuisten jalkinemuotia. Pienille jaloille tehdään asun ja tilanteen mukaan vaikkapa balettitossut, espadrillokset tai cowboysaappaat!

Useimmat mallit, kuten rusettisaappaat ja kävelykengät onnistuvat vasta-alkajaltakin, mutta gladiaattorisandaalien ja mokkasiinien pikkuruisissa yksityiskohdissa on jo haastetta. Kaikista töppösistä ohjeistetaan kaksi kokoa, 0 – 6 kk:n ja 6 – 12 kk:n ikäisille. Jokainen työ neuvotaan kohta kohdalta etenevien ohjeiden ja havainnollisten kuvien tuella. Kirjan lopusta voi tarkistaa virkkaustekniikan perusteet koukun pitelemisestä alkaen.

Töppöset on helppo yksilöidä käyttäjänsä tyyliin sopiviksi: vaaleanpunaisen langan voi vaihtaa keltaiseen tai siniseen ja rusetin tilalle voi kiinnittää vaikkapa napin tai virkatun kukkasen. Kirja neuvoo myös liukuesteiden kiinnittämisessä ensiaskeleitaan harjoittelevien taaperoiden tossunpohjiin.

Kirjasta sanottua:

”Virkkaa vauvalle balettitossut, sandaalit, kävelykengät, ruusuavokkaat tai cowboy-saappaat – Pienet töppöset sisältää 30 virkkausmallia hauskoihin vauvan tossuihin.”
Kauneimmat käsityöt 3/2015

”Virkkaajalle, joka haluaa saada nopeasti valmista. Pienet töppöset tekee helposti yhdessä illassa, useammankin parin, jos on oikein nopea.”
-Paula Huvinen, Aamulehti 14.4.2015

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava