Piirrä mangaa! Bishoujo

Bishoujo on japania ja tarkoittaa kaunista naista. Tämä kirja opastaa kauniiden naisten piirtämisen saloihin. Bishoujo-lajityyppi kattaa valtavan määrän erilaisia tyyppejä ja alalajeja, koulupukuisista tytöistä suosittuihin taikatyttöihin ja scifi-piloteista keijuihin, taistelulajimestareihin ja salaisiin agentteihin. Kirja opettaa yksityiskohtaisesti säihkyvien ja ilmeikkäiden silmien piirtämisen, suun piirtämisen erilaisissa asennoissa, kauniin pään piirtämisen monesta eri kulmasta. Se esittelee hienoimmat hiustyylit, kasvojen ilmeet, tunteet, ryhdin, ruumiinkielen, toiminta-asennot, hahmotyypit, asut, kädet ja jalat. Kauniiden naisten piirtäminen on välttämätön taito kunnianhimoiselle manga-taiteilijalle.

 

Kirjasta sanottua:

”Pidin kirjoista paljon, koska ne oli hyvin tehty. Lisäksi ne innostavat ja opettavat piirtämään mangaa. Pidin itse eniten Bishoujo-kirjasta, koska pidän enemmän kunnon manga-ihmisten piirtämisestä. Suosittelen kirjoja kaikille, jotka pitävät mangasta ja piirtämisestä, sekä niille, joilla riittää kärsivällisyyttä oppimiseen.”
– Vilma Ruoho, 13, Helsingin Sanomat 14.7.2007

”Kirja tarjoaa kuitenkin paljon vinkkejä aloittelevalle piirtäjälle. Se on kirjan ydin, sillä jo muutaman perusasian osaamisella piirrokset paranevat heti. Kirja pysyy tiukasti perusasioissa, joten se on helppolukuinen.”
– Janne Kemppi (Oulun manga- ja animekerho), Kirjallisuuslehti Vinski 3/2007

Christopher Hart tekee maailman suosituimpia piirrosoppaita. Niitä on käännetty 18 kielelle ja myyty yli kaksi miljoonaa kappaletta. Suomeksi Hartin oppaita on ilmestynyt kymmenen.