Piirrä mangaa! Chibit ja furryt

Hart Christopher

Hellyttävät pikkuihmiset, chibit, ovat yksi mangan suosituimmista tyylisuunnista. Christopher Hart opettaa yksityiskohtaisesti ilkikuristen ja hilpeiden chibien piirtämisen salaisuudet. Kissatytöt, furryt, ovat viehättäviä hahmoja, jotka muistuttavat ihmistä mutta joilla on kissamaisia piirteitä. Hart näyttää, kuinka kissatyttöjen piirtäminen perustuu kissan anatomiaan. Kirjassa hän opettaa myös, kuinka tavallisia sarjakuvahahmoja voi muuttaa chibeiksi. Kauttaaltaan nelivärisen kirjan upeat kuvat innostavat kokenuttakin tekijää ja perusteelliset ohjeet sopivat myös vasta-alkajille.

”Tämä oli loisto-ostos! Japanilainen piirtämisopas, jonka parissa olenkin viettänyt monta iltaa. … Kuvitus on ihanaa, ja plussaa tulee vielä siitä, että kirjan lopussa on chibionnittelukorttivinkkejä.”
– Sanna Ihalainen, JiiPeen nuori reportteri

”Pidin kirjoista paljon, koska ne oli hyvin tehty. Lisäksi ne innostavat ja opettavat piirtämään mangaa. (…) Suosittelen kirjoja kaikille, jotka pitävät mangasta ja piirtämisestä, sekä niille, joilla riittää kärsivällisyyttä oppimiseen.”
– Vilma Ruoho, 13, Helsingin Sanomat 14.7.2007

”Värikuvat ja hauskat kuvatekstit toimivat hyvin, ja ohjeet ja neuvot olivat selkeitä. … Mikäli innostusta piirtämiseen ja mangaan löytyy, on Chibit ja furryt hyvä opas omien pienten ja söpöjen hahmojen luomiseen.”
– Anna Liimatta, (Oulun manga- ja animekerho), Kirjallisuuslehti Vinski 3/2007

Christopher Hartilta ovat ilmestyneet suomeksi myös teokset:

Piirrä lohikäärmeitä!
Piirrä keijuja! Matka lumottuun valtakuntaan
Piirrä mangaa! Bishoujo. Näin teet viehättäviä naishahmoja
Piirrä mangaa! Chibin piirtämisen taito
Piirrä mangaa! Shoujo. Näin teet hurmaavia ja romanttisia hahmoja
Piirrä mangaa! Taikatytöt. Näin teet supersuosittuja mangan toimintahahmoja
Piirrä mangaa! Pikkuhirviöt
Piirrä mangaa! Kauhu ja gootti. Näin teet elegantteja pimeyden hahmoja
Piirrä mangaa! Romanttinen manga