Chicagon poliisi ja FBI jahtaavat naista, jonka epäillään murhanneen FBI-agentin kolme vuosikymmentä sitten. Naisen puolustajat pitävät häntä viattomana, lempeänä ja hyväntahtoisena, jopa pyhimysmäisenä. Ovatko poliisit oikean murhaajan jäljillä, vai onko kyseessä kansalaisoikeuksia polkeva ja rotujännitteitä synnyttävä ajojahti?

Entinen poliisi ja nykyinen yksityisetsivä Anni Koskinen alkaa selvittää vanhaa murhaa ystävänsä pyynnöstä ja huomaan pian omankin elämänsä kietoutuneen mysteerin ympärille. Tiellä on kuitenkin valheiden, petosten ja poliittisen keplottelun vyyhti, jonka paljastuminen voi asettaa Annin ja hänen läheisensä suureen vaaraan. Voiko peräänantamaton mutta inhimillinen Anni kaivaa esiin totuuden, jota on peitelty vuosikymmeniä?

Barbara Fister on yhdysvaltalainen jännityskirjailija. Hän rakastaa Suomea ja pohjoismaista jännityskirjallisuutta. Pyhimysmurha on ensimmäinen Anni Koskisesta kertova jännitysromaani.

 

Kirjasta sanottua:

”Fisterin dekkarin pohjoismaisuus näkyy toisaalta sen mukavasti rosoisessa arkisrealismissa ja toisaalta väkevässä yhteiskunnallisuudessa.”
– Helena Miettinen, Savon Sanomat

”Vetävässä rikosromaanissa kaivetaan petoksia ja asetutaan vaaraan vauhdikkaasti amerikkalaisessa suurkaupunkimiljöössä.”
– Irina Björkman, ET-lehti

”Pyhimysmurha on koukuttavaa luettavaa. Mielenkiintoisia romaanihenkilöitä, yhteiskunnallisesti haastava juonikuvio ja hyvä tempo.”
– O. T., Kodin Kuvalehti 2011/1 

”Kiehtovat hahmot, nopeatempoinen juoni ja tarina, joka osoittaa hämmästyttäviä samankaltaisuuksia myrskyisän 70-luvun ja nykymaailman välillä. Erinomainen romaani!”
– Marcia Muller, dekkaristi

”Pyhimysmurha on älykäs mutta kova, ja Barbara Fisterin kirjoittama tarina on iskevä kuin oikea koukku.”
– William Kent Krueger, Anthony-palkittu jännityskirjailija