Raakaleipurin parhaat kakut

Lönnqvist Maria

Täyteläinen suklaakakku, kuohkea marjajuustokakku, suussa sulava täytekakku… Nämä syntisiltä kuulostavat herkut valmistuvat puhtaista ja ravitsevista aineksista ilman sokeria, vehnää, munia ja voita. Raakaleipurin leivonnaisissa ei tingitä mausta tai ulkonäöstä. Kirjan jälkiruoat sopivat tavallisen herkkusuun lisäksi myös keliaakikoille, maitoallergikoille ja vegaaneille (hunajan voi korvata kookospalmu- tai agavenektarilla).

Kirjan selkeillä ohjeilla kouliintumatonkin kotileipuri loihtii ihania kakkuja, piirakoita, leivoksia ja jäätelöitä, jotka vievät kielen mennessään. Tortut tekeytyvät uunin sijaan pakastimessa, samettinen kuorrute vispataan kerman sijaan cashewpähkinöistä ja makeutus tulee sokerin sijaan hunajasta.

Taikinat ovat yksinkertaisia, eikä niissä tarvitse miettiä kohottamista, laskea paistoaikoja ja pelätä lässähtäneitä tai kärähtäneitä tuotoksia. Resepteissä käytetyt kuiva- ja tuoreainekset ovat helposti saatavilla hyvistä ruokakaupoista, ja niissä suositaan kotimaisuutta.

20-vuotias Maria Lönnqvist on yrittäjä, joka avasi vastikään Senaatintorin kupeeseen raakaruokakahvilan Hymy Raw Food Cafe. Hän pitää myös loppuunmyytyjä raakajälkiruokakursseja ympäri Suomea, valmistaa raakakakkuja erilaisiin tilaisuuksiin ja on esiintynyt useassa tv:n leivontaohjelmassa. Maria on innostunut raakaruoasta sen terveellisyyden ja herkullisuuden vuoksi.

HUOM! Kinuskikakun ohjeessa (s. 47) kehotetaan lisäämään pohjaan taatelit. Pohjaan ei kuitenkaan tule taateleita, vaan kakun makeuttaa ainesosalistan kookossokeri. Virhe on korjattu toiseen painokseen.

 

KOKEILE HELPPOA JA HERKULLISTA MUSTIKKAPIIRASTA

Mustikkapiiras

Kirjasta sanottua:

”Makeannälkäisille vegaaneille, keliaakikoille ja maitoallergikoille kirja on epäilemättä raamattu, mutta myös perinteisen sokerileipurin innostus heräsi.”
-KR, Glorian Ruoka&Viini 6/2014

”Manteleita ja pähkinöitä pursuavat raakakakut ja -piiraat sekä jäätelöt eivät ole kevytherkkuja, mutta houkuttavat kokeilemaan leivontaa ilman voita, sokeria, vehnäjauhoja ja munia.”
Ilona 6.9.2014

”Luomukset ovat kauniita. Kirjassa kerrotaan myös ruoan ravintoarvoista ja alkuperästä.”
Ilta-Sanomat, Ruokaraati 13.9.2014

”Voiko ilman sokeria, vehnää, munia ja voita tehdä herkullisia leivonnaisia? Kyllä voi. Maria Lönnqvistin Raakaleipurin parhaat kakut neuvoo, kuinka herkkuleivonnaiset tehdään puhtaista ja ravitsevista aineksista. Taikinat ovat yksinkertaisia ja resepteissä käytetyt ainekset löytyvät hyvistä ruokakaupoista.”
HerkkuLeivonta 4/2014

”Raakaleipurin parhaat kakut -kirja opastaa houkuttelevalla tyylillä raakaleivonnan saloihin. (…) Ohjeet, tekstit ja lähes kaikki kuvat ovat helsinkiläisen Hymy Raw Food Cafe:n perustajan, raakaruokakursseja pitävän Maria Lönnqvistin käsialaa. Lopputulos on tyylikäs kokonaisuus, joka sopii aloittelevalle ja kokeneemmalekin raakaleipojalle.”
-EK, Maku 7/2014

”Oletko ihmetellyt, mistä tupsahti se balilainen suklaakakku, jonka kuvia (ja nuoltuja lautasen pohjia) postaillaan Instagramissa ja Facebookissa? Kunnia kuuluu raakakakkuleipuri Maria Lönnqvistille.”
Fit 12/2014

”Maria Lönnqvist ei tarvitse leipomiseen jauhoja, munia tai voita. Terveellisten raakakakkujen valmistamiseen riittävät marjat, pähkinät ja hedelmät.”
-Anna Jalkanen, Divaani 2/2015

”Maria Lönnqvist leipoi alulle suositun raakakakkutrendin. Nyt hän kertoo, mikä juuri kypsentämättömissä leivonnaisissa on niin ihanaa.”
-Taina Vuohelainen, Kodin Kuvalehti 5/2015

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava