Rapeat sipsiherkut kotikeittiössä

Bryant Chris

Rouskuvien sipsien tekeminen kotona on helppoa, edullista ja hauskaa. Kirja neuvoo, miten arkisista vihanneksista, juureksista, hedelmistä, sienistä ja lihasta syntyy kulhontäydeltä maistuvia sipsejä illanistujaisiin tai oman tv-illan herkuksi.

Yli 60 houkuttelevasti kuvitettua reseptiä osoittavat suosikkinaposteltavan monipuolisuuden. Ihanan rapeita lastuja voi tuttujen perunoiden lisäksi tehdä myös kotimaisista juureksista, kuten punajuuresta, selleristä ja porkkanasta. Myös trendikkäät lehtikaalisipsit valmistuvat hämmästyttävän pienellä vaivalla. Raikkaat mansikkasipsit ja tuoreet kookoslastut sammuttavat makeannälän.

Kirjan sipsien viipaloimisessa pärjää tavallisilla keittiövälineillä, ja myös valmistusmenetelmät kuivaamisesta paistamiseen voi valita oman keittiön mukaan. Kaikkien ohjeiden kyljessä on runsaasti oivallisia mauste- ja dippireseptejä, jotka kruunaavat nautinnon.

Kirjasta sanottua:

”Sipsien tekeminen on helppoa ja edullista. Bryant Chrisin Rapeat sipsiherkut kotikeittiössä (Nemo) neuvoo, miten arkiset punajuuret, porkkanat ja sellerit muuttuvat ihaniksi herkkupaloiksi.”
Herkkuleivonta 6/2015

”Ah, vesi herahtaa kielelle pelkästään lukemalla ja kuvia katsomalla! — Ohjeet ovat selkeitä, runsansanaisia ja helposti ymmärrettäviä. Näillä ohjeilla syntyy ihania sipsiherkkuja kotikutoisesti.”
– Suvi Siipola, Suvikukkasia-blogi 13.10.2015

”Chris Bryantin Rapeat sipsiherkut kotikeittiössä (Nemo 2015) käsittelee muitakin kasviksia kuin perunaa, eikä kaikkia paisteta lastuiksi rasvassa. Uunikin käy rapeiden lastujen valmistamiseen.”
– Mervi Pasanen, Etelä-Suomen Sanomat 5.11.2015

”Jos sipsien rasvaisuus ja suolamäärä hirvittävät, tämä kirja on sinulle. Voit tehdä herkullisia lastuja lehtikaalista, punajuuresta, sienistä tai vaikka mansikoista.”
Voi Hyvin 9/2015

”Heitä hyvästit herkuttelun aiheuttamalle syyllisyydelle. Rapeaa naposteltavaa lauantai-illan ratoksi ei tarvitse välttämättä etsiä marketin naksuhyllystä, jos ottaa suunnan suoraan hedelmä- ja vihannesosastolle.”
Kotilääkäri 11/2015

 

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava