Rauhoita ja rohkaise. Apua lapsen stressitilanteisiin

Tommola Anna & Häkkilä Sanna

Miten introvertti selviytyy koulussa, jossa sosiaalisuudesta saa pisteitä? Kuinka vilkas lapsi saisi myönteistä palautetta? Mistä aikuinen voi huomata lapsen hädän, jos tämä sulkee tunteet sisälleen?

Ratkaisukeskeinen kirja tarjoaa vanhemmille keinoja, joilla auttaa lasta vahvistamaan stressinsäätelyn taitojaan. Kahdeksan suomalaisen esimerkkitarinan avulla lukija huomaa, millaiset asiat lasta stressaavat ja miten kuormitusta voi keventää. Kasvatuksen ja psykologian huippuasiantuntijat selittävät mielen toimintaperiaatteita ja antavat eväitä hankalissa tilanteissa toimimiseen.

Lapsi ei ole tahallaan hankala. Kaikki lapset ovat myös erilaisia ja reagoivat uusiin ja jännittäviin tilanteisiin omalla tavallaan. Vasta kun huomaa syyt käytöksen takana, lasta voi auttaa. Sopivan tuen avulla herkkäkin lapsi alkaa kukoistaa ja hänestä kasvaa pärjäävä aikuinen.

Kyky käsitellä omia tunteitaan ja säädellä käyttäytymistään ennustaa elämässä pärjäämistä vahvemmin kuin koulumenestys.

Kirjasta sanottua:

Rohkeasti nyt vaan, aikuisen tekee mieli sanoa. Mutta aina se ei auta. Kaikki lapset eivät ole temperamentiltaan reippaita, eikä kaikkien ole pakko olla. Osalle on vaikeaa osallistua keskusteluun tai loistaa ryhmätöissä, ja sellaiselle lapselle kouluun sopeutuminen voi olla hankalaa. Anna Tommolan ja Sannan Häkkilän tuore kirja antaa eväitä lapsen tukemiseen. Rauhoita ja rohkaise – apua lapsen stressitilanteisiin valottaa esimerkkitarinoiden kautta temperamentiltaan erilaisten lasten tapoja reagoida arjen kuormitukseen.”
–Katri Jaalama, Vauva 15.8.2017