Ruusuvettä ja koivunlehtiä

Kiistala Mari

Suosituimmat kosmetiikkatuotteet sisältävät nykyisin lakkaa, kirsikkaa ja muita luonnonaineksia. Kosmetiikan tekemistä on hauska kokeilla itse. Historioitsija Mari Kiistala on kerännyt talteen kokoelman ihastuttavia kauneudenhoitoreseptejä, joiden avulla kokematonkin kokki onnistuu varmasti.

Kirjassa käytetyt raaka-aineet ovat helposti saatavilla, esimerkiksi erilaiset yrtit, mansikka, jogurtti, pellavansiemenet, munankeltuainen, kirnupiimä, tomaatti, sitruunamehu, oliiviöljy, koivunlehdet, puolukka ja mustikka. Kirja on jaettu osiin, jotka käsittelevät ihoa, hiuksia, käsiä ja jalkoja, siinä on erikoisia hoitoja ja ihastuttavia tuoksuja.

Kukapa voisi vastustaa Keisarillista hunaja-mantelikuorintaa, Merenneidon pesuainetta tai Heinäntekijän helpotusta? Hemmottelupäivän reseptit sopivat niin kesämökin saunalla kuin kaupunkikylpyhuoneessa käytettäviksi, yksin tai yhdessä vaikkapa polttariporukan kanssa.

Kirjasta sanottua:
”Mari Kiistalan laajennettu versio Ruusuvettä ja koivunlehtiä (Nemo) johdattelee herkullisten perinteisten ihonhoitoreseptien maailmaan. Kirjoittaja lähestyy aihetta tutkijan ottein ja esittelee kiehtovasti reseptiensä alkuperän. Iloa tuottaa myös se, että reseptit on aina osoitettu tietyille ihotyypeille. Kattava raaka-ainelista ostospaikkoineen auttaa aloittelijaa.”
– PK, Elle syyskuu/2013

”Kirja on tällä hetkellä kansantajuisin aiheesta kirjoitettu kotimainen kirja.”
– Ann-Mari Rannikko, Turun Sanomat 2.9.2013

”Mari Kiistala on tehnyt kertakaikkiaan mainion oppaan kotikosmetiikan valmistukseen. Olen lukenut paljonkin saksalaisia teoksia vastaavasta aihepiiristä, ja yleensä niissä on minun makuuni liikaa erilaista new age -henkistä hömpötystä (…) joten tervehdin ilolla tätä järkevää opusta. (…) Omaan hyllyyni kirja jää, ja sen ohjeet pysyvään käyttöön! Jos jakaisin tähtiä, tämä saisi täydet viisi.”
– Varpu Tavi, 17.10.2013, lue koko kirjoitus täältä.