Sallisen saaressa. Äidin parhaat kalareseptit

Sallinen Markus, Sallinen Taneli & Sallinen Tuomas

Säveltäjä Aulis Sallinen perheineen vietti 1970-luvulta saakka kaikki kesät Hiittisten ulkosaaristossa. Pirkko-äiti tunnettiin herkullisista kalaruoistaan ja luovasta keittotaidostaan. Mökkikeittiön välineillä hän laittoi miehelleen ja neljälle pojalleen ruokaa siitä kalasta, jota merestä kunakin päivänä nousi. Vihannesturskaa, siikakeittoa, rosmariiniahvenia, silakkarullia ja rantahaukea.

Vuosikymmenten varrelta kertyneet kalareseptit vievät lapsuuden aurinkoisiin kesiin liplattavien laineiden äärelle. Reseptit ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan, kun kotikokit arvostavat jälleen maukasta perusruokaa, jossa hyvät raaka-aineet pääsevät oikeuksiinsa. Keittokirjaa höystävät perheen miesten kalajutut ja muistot saaristolaiselämästä.

Kirja mediassa:

Lue Tuomas ja Markus Sallisen haastattelu 24.6.2017 Maaseudun Tulevaisuudessa täällä.

”Sallisen veljekset, Markus, Tuomas ja Taneli, tekivät keittokirjan kesämuistoistaan Hiitisten saaressa. Pojat ja Aulis-isä nostivat merestä saaliin, josta Pirkko-äiti valmisti kalaherkut. Ne saivat veden poikien kielille silloin ja saavat yhä edelleen.”
–Helena Saine-Laitinen, Eeva heinäkuu 2017

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava