Särkymätön juoksija

Murphy T. J. & MacKenzie Brian

Juokseminen on suosituimpia liikuntalajeja, mutta sen harrastajista loukkaantuu vuoden aikana eri arvioiden mukaan 30–80 prosenttia. Oikealla harjoittelulla vammojen määrää voidaan vähentää. Kirja kertoo, kuinka harjoitteluintensiteetin lisääminen, kilometrimäärän vähentäminen sekä voima- ja lihaskuntoharjoittelu tekevät juoksijasta vahvemman, nopeamman ja harvemmin loukkaantuvan, olipa tavoitteena juosta 10 kilometriä tai ultramaraton.

Kirjassa kestävyyslajeihin erikoistunut crossfitvalmentaja Brian MacKenzie ja triathlonisti-toimittaja T. J. Murphy rikkovat perinteisiä uskomuksia juoksijan harjoittelusta. He tarjoavat uudet, MacKenzien perustamaan Crossfit Endurance -ohjelmaan pohjautuvat periaatteet terveelle ja voimakkaalle juoksemiselle, jota voi harrastaa läpi elämän. Kirja sisältää harjoitusohjelmat matkoille viidestä kilometristä ultramatkoille niin aloittelijalle, harrastajalle kuin edistyneelle juoksijalle.

Kirjasta sanottua:

Särkymätön juoksija kertoo, miten treenata ilman vammoja. Nyt tuli lisää puhtia!”
– Jenny Belitz-Henriksson, Kauneus & Terveys 5/2016

”Lihaksikkaampi juoksija taittaa maratoninkin nopeammin – ja ennen kaikkea ehjänä.”
ET Terveys 3/2016

Särkymätön juoksija ei ole kirja vain juoksemisesta ja uudesta tavasta harjoitella juoksua. Se muistuttaa, kuinka tärkeää monipuolinen liikunta on vammojen ehkäisyssä. Kirja esittelee faktatietoon, valmennuskokemukseen, omiin havaintoihin sekä asiantuntijalausuntoihin pohjautuen uuden tavan harjoitella ja kehittää juoksuharrastusta.”
– Markus Mykkänen, Liikunta & Tiede 2/2016

”Kestävyysharjoittelun perinteistä poiketen CFE:ssa tehdään vähemmän kovemmalla intensiteetillä ja kiinnitetään huomiota mm. voimaan, taitoon, liikkuvuuteen ja tulehduksia estävään ravitsemukseen.”
– Soila Niklander, Hiihto 3/2016

”Kirjan sisältö rakentuu harjoitusohjelman sekä tutkimustiedon ympärille. Juoksuharjoittelua ja tietoa vammoista syvennetään asiantuntijoiden puheenvuoroilla ja näkökulmilla. — Kokemuspohjaiset esimerkit liittävät tiedon lopulta helposti luettavaksi kokonaisuudeksi, jonka melkein ahmii yhdeltä istumalta.”
– Markus Mykkänen, Seutuneloset 17.8.2016