Schottin sekalaiset – ruoka ja juoma

Schott Ben

Schottin sekalaiset: Ruoka & juoma on keittokirjan, viinilistan, kodinhoito-oppaan ja kulinaarisen historiankirjan hurmaava yhdistelmä. Mikään muu keittokirja ei kerro, kuinka Hemingway sekoitti martininsa (ja 11 muuta martinisekoitusta), miten popcornia kannattaa elokuvateatterissa tilata, miltä termiitti maistuu, miksi Zeus nukkui sahramivuoteessa ja mitä piti sisällään kapteeni Nemon ruokakomero.

Schott listaa syötäviä kukkia, krapulanparannuskonsteja, sammakonreisien valmistustapoja, oliiviöljyn luokituksia, sikarinsavurenkaan puhallustapoja, rocktähtien vaatimuksia takahuonetarjoilun suhteen sekä kuolemansellien viimeiset illalliset.

Ben Schott tarjoaa ajatuksenruokaa niin ahmateille, herkkusuille, kotikokeille kuin aloittelijoillekin. Kirja on oiva pari viime vuonna ilmestyneelle, suuren suosion saavuttaneelle Schottin sekalaiset -kirjalle.

 

Kirjasta sanottua:

”Schottin knoppitietomäärä turvottaa pään paremmin kuin illan viimeinen terävä… Helsinkiläisiä ilahduttaa legendaarisen Jaskan grillin hinnasto, joka on hauska nähdä välillä ihan päivänvalossakin. Suomentaja Hannele Okkoselle iso kiitos.”
– Katja Ala-Kurikka, Ilta-Sanomat

”…viihdyttävä kulinaarista sivistystä ja hauskaa tausta- ja täsmätietoa tarjoava pikkukirja… käännös on nokkelasti sovitettu Suomen oloihin.”
– Anna-Maija Tanttu, Glorian ruoka & viini