Sinustako arkkitehti LEGO®-palikoilla?

Elsmore Warren

Sinustako arkkitehti LEGO-palikoilla on kattava opas legorakentamisesta. Kirjassa on ohjeet monen kuuluisan rakennuksen ja nähtävyyden, kuten Riemukaaren, Prahan astrologisen kellon, Buckinhamin palatsin ja lontoolaisen punaisen puhelinkopin kokoamiseen osa osalta. Mukana on komeita malleja niin isoille kuin pienille legorakentajille helposta harjoitusprojektista mahtipontiseen Colosseumiin. Ja onpa mukana stadionin tornikin!

Asiantunteva kirja innostaa myös omien projektien suunnitteluun ja toteuttamiseen. Oikeiden palikoiden valitsemisen ja mittakaavan hallitsemisen lisäksi edistyneemmissä rakennelmissa tulevat vastaan todelliset arkkitehtoniset haasteet, kuten kuinka varmistaa, että kaareutuva katto tai kookas riippusilta pysyy koossa ilman liimaa tai ulkoisia apuvälineitä. Kirjassa esitellään näyttävin valokuvin maailman vaikuttavimpia legoharrastajien suunnittelemia rakennelmia ja niissä käytettyjä legorakennustekniikoita, joita voi hyödyntää omissa malleissaan.

Warren Elsmore on itseoppinut legorakentamisen ammattilainen, jolta on tilattu muun muassa jäljennös Lontoon olympiastadionista Lontoon olympialaisiin.

Katso mallia ja inspiraatiota legorakennukseen täältä!

 


Kirjasta sanottua:

”Nyt ei ole kyse mistään pikkulasten leikeistä. Legoja ammatikseen rakentelevan hepun ohjeilla (ja kärsivällisyydellä) syntyy vaikkapa Colosseum, Buckinghamin palatsi tai omia luomuksia.”
– Anna Vartiainen, Divaani marras-joulukuu 2013

”Aloittaisiko Barcelonan Sagrada Famíliasta vai Rion karnevaaleista? Elsmore neuvoo lukijaa myös omien projektien pariin. Perfektionisteille hän esittelee Pick a Brick -palvelun, josta voi hankkia puuttuvat palikat oikeanvärisinä.”
Aamulehti 12.12.2013