Sotilasjumalan palvelija

Sotilasjumalan palvelija sijoittuu naapurimaamme lähihistorian jännittäviin vaiheisiin. Se on tarina takaa-ajosta, rakkaudesta ja siitä, miten nuoresta miehestä kasvaa ihanteidensa sotilas.

Virolainen Peeter Tergens joutuu 1980-luvun alun Neuvostoliitossa ojennusleirille aseiden hallussapidon vuoksi. Kun poika vapautuu leiriltä, miliisien kiusa alkaa. Jännittävä ajojahti vie Neuvostoliiton halki. Henkihieverissä riutuva Tergens selviää venäläistytön avulla, jonka kanssa hän kokee kauniin rakkaustarinan.

Lainsuojattoman Tergensin ainoaksi vaihtoehdoksi jää liittyminen halveksimaansa puna-armeijaan, jossa nuoret sotilaat laitetaan epäinhimillisiin tehtäviin.

Tergensin elämä on kuin valmistautumistaedessä oleviin koettelemuksiin. Kun Neuvostojoukkojen panssarit uhkaavat Tallinnaa vuonna 1991, hän on valmis menemään äärirajoille asti.

Leo Kunnas, kuten kirjansa päähenkilökin, suoritti kahden vuoden asepalveluksen neuvostoarmeijan erikoisjoukoissa. Hän oli suojeluskunnassa perustamassa Viroon omaa armeijaa. Kunnas opiskeli yhteiskuntatieteitä Tallinnan humanitaarisessa instituutissa ja Helsingin yliopistossa. Hänellä on suomalainen vaimo.