Sotkuisia kavionjälkiä

Vallenius Nyyti

”Tapasimme kuudelta ja jätimme makuupussimme heinävintille, koska nukkuisimme siellä loppuyön. Sitten satuloimme hevoset, mutta jätimme heijastimet pois. Ei ollut tarkoitus tulla nähdyksi.”

 

Tuikku on muuttanut Salosta Keski-Suomeen ja yrittää löytää paikkaansa kylän tallilla. Oma hevonen ja uudet ystävät tuovat mukanaan jännittäviä kokemuksia, mutta pahaksi onneksi kylään on muuttanut myös tyttö, josta Tuikulla on huonoja muistoja. Kun tytöt eksyvät ratsastusretkellä syvälle metsään, he näkevät jotakin, mitä heidän ei olisi pitänyt nähdä. Tästä kehkeytyy seikkailu, jossa punnitaan myös ystävyyden rajat.

15-vuotias esikoiskirjailija Nyyti Vallenius on kirjoittanut kiehtovan ja jännittävän hevostarinan, joka yhdistää hevoskirjojen perinteitä ja ratsastustallien työntäyteistä arkea. Vallenius on ollut hevosten kanssa tekemisissä kuusivuotiaasta lähtien ja ratsastanut seitsemän vuotta.

 

Kirjasta sanottua:

”Sotkuisia kavionjälkiä on heppahullun toivekirja. Siinä oleillaan tallilla, ystävystytään, kyräillään ja ratkaistaan mysteeriä. … Kiva yksityiskohta kirjassa on se, että sen omistaja pääsee viimeisillä sivuilla vastaamaan ystäväkirjamaisiin kysymyksiin, esimerkiksi siihen, mikä on hevosten kanssa ihaninta. Kirjailija itse on myös vastannut samoihin kysymyksiin.”
Systeri