Stitch ’n Bitch – Koukussa

Stoller Debbie

Käden taidot ovat nyt muodissa. Virkkausinnostus on levinnyt kulovalkean tavoin, ja isoäidin pitsiliinat ovat tänään kuuminta hottia. Virkkaamista käytetään sekä sisustuksessa että valmisvaatteissa. Suomessakin laskettelupipoja virkkaavista pipopojista on tullut julkkiksia.


Debbie Stollerilta
ilmestyi vuonna 2005 Stitch ’n Bitch – Neulojan käsikirja, joka sai innostuneen vastaanoton ja meni kolmanteen painokseen. Nyt Stoller opettaa virkkaamista, joka on vielä helpompaa ja nopeampaa kuin neulominen. Hän saa viimeisetkin käsitöitä karttaneet innostumaan mukavasta harrastuksesta!

Koukussa. Virkkaajan käsikirja opettaa virkkamisen tekniikat alkeista alkaen ja silmukan tarkkuudella. Kirjassa on yli 40 raikasta ja trendikästä mallia, jotka innostavat kokenuttakin tekijää. Kirjan luettuasi osaat virkata mitä tahansa. Kirjassa on ohjeet niin sängynpeittoon, pöytäliinaan, stetsoniin, bikineihin kuin rintakoruun. Kirjasta jokainen löytää oman mallinsa ja jokainen onnistuu varmasti.

Koukussa. Virkkaajan käsikirja on täysin sovitettu suomalaisiin oloihin. Kaikkiin malleihin on lisätty kotimainen lankavaihtoehto, ja pulmatilanteissa saa neuvoja Novitan puhelinpalvelusta. Koukussa on jokaisen virkkaajan toivekirja!

Yhdysvaltalainen Debbie Stoller on saanut kirjoillaan aikaan maailmanlaajuisen kansanliikkeen. Naiset Bostonista Kruununhakaan kokoontuvat kahviloihin ja internetin keskustelupalstoille virkkaamaan, neulomaan ja juoruamaan.

Sivulta 125 alkavassa Kuuma karjakko -stetsonin ohjeessa on virhe. Oikeat ohjeet ja mallikuva löytyvät alta. Samoin sivulla 226 mainitun siemensilmukan tekeminen on herättänyt kysymyksiä, havainnollistava kuva on alla. Sivulta 214 alkavan pääkallopaidan ohje loppuu kesken. Pääntien reunuksen ohje menee näin:
1. krs: Laita työn oikea puoli päällepäin ja liitä musta lanka vasemmanpuoleiseen olkasaumaan, 1 kjs, virkkaa ks:oita tasaisesti pääntien reunaan, yhdistä ps:lla ensimmäiseen ks:aan. 2. – 3. krs: 1 kjs, i ks jok. ks:aan, yhdistä ps:lla ensimmäiseen ks:aan. Päättele. Pujottele langanpäät.

Stitch n’ Bitch -sarjassa ilmestyneet myös:
Neulojan käsikirja
Son of Stitch’n Bitch – Neulo ja virkkaa elämäsi miehelle
Sankarineulojan käsikirja

 

Kirjasta sanottua:

”Stoller opettaa perusteellisesti, ja piirrokset selventävät alkuun pääsyä kiitettävästi. Ohjeissa on monta hupaisaa ideaa, muun muassa iPodin virkattu kuori.”
– Marja Kuparinen, Kirkko & Kaupunki

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava