Suomen majakat

Laurell Seppo

Majakat ovat loistaneet pimeässä vuosisatojen ajan, Suomessakin yli 200 vuotta. Suomen majakat -teos esittelee kaikki Suomen majakat ja jäljellä olevat tunnusmajakat sekä niitä ympäröivää saaristo- ja meriluontoa kauniissa värikuvissa. Kirjassa on myös runsaasti majakoiden elämästä kertovia historiallisia valokuvia ja arkistojen kätköistä saatuja rakennepiirustuksia. Suomen majakat -teos sai tiedonjulkistamispalkinnon keväällä 2000. Lisäksi se valittiin vuoden 1999 kirjavalioihin ulkoasunsa perusteella.

Merikapteeni Seppo Laurell on Suomen johtava majakkahistorioitsija. Hän on työskennellyt pitkään Merenkulkulaitoksen palveluksessa ja toimii nykyisin merenmittaustoimiston päällikkönä. Majakoiden lisäksi Laurell on erikoistunut jäänmurtajien historiaan. Hän on kirjoittanut teokset Aalloilla keinuvat majakat (1988), Majakat (1989) ja Höyrymurtajien aika (1992).

 

Kirjasta sanottua: 

”Todellisen asiantuntijan työtä…”
– Pertti Koistinen, Helsingin Sanomat

”Kirja on harvinainen elämys.”
– Jatta Soini, Suomen Luonto

”Saaristoamme kiertäneiden veneilijöiden yksi luetuimpia kirjoja lienee ’Suomen majakat’ -teos, josta on viime vuosien aikana otettu jo useita uusintapainoksia ja josta on tullut myös saarillamme ahkerasti liikkuvien raamattu.”
– AH, Kippari 10/2012

Finska fyrar I betagande färgfotografier och historiska bilder presenterar denna bok alla fyrar och båkar längs den finländska kusten. Också intressanta konstruktionsritningar ingår. Texten, som berättar fyrarnas fängslande historia, är skriven av Finlands ledande expert på området, sjökapten Seppo Laurell. Boken tar också upp de finska fyrskeppen.

Finnish Lighthouses
This book presents all the lighthouses and unlit beacons along the coastline of Finland in beautiful colour photographs and old historic pictures. It also contains valuable constructions drawings. The fascinating history of the lighthouses has been written by the leading expert in Finland, Sea Captain Seppo Laurell. Historic lightships are also presented in the book.

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava