Suuressa karttakirjassa tutkitaan koko maailmaa sen korkeimmista vuorista pienimpiin hyönteisiin ja merkkihenkilöistä kansojen suosikkiharrastuksiin. Kirjan 108 kookasta (27 x 37 cm!) sivua ovat täynnä kiinnostavia yksityiskohtia, joissa riittää pitkäksi aikaa tutkimista kaiken ikäisille, alakoululaisista aikuisiin.

Puolalainen kuvittajapari Aleksandra ja Daniel Mizielinski ovat piirtäneet kirjaa varten yli 4000 eri kuvaa ja viimeistelleet kartat vaivoja säästämättä valtameren aaltoja myöden.

Maailman kaikki kuusi mannerta esitellään omilla aukeamillaan. Euroopan esittelyyn mahtuu valtioiden, pääkaupunkien ja tärkeimpien faktojen lisäksi sen merialueille tyypillisiä eläimiä.

Myös jokaiselle kirjan 42 valtiolle on varattu kokonainen aukeama. Isoon Suomen karttaan on piirretty niin oululainen Toripolliisi, lahtelainen mäkihyppääjä kuin Kastelholman linnakin.


Kirjan on suomentanut vuonna 2013 Agricola-palkinnon saanut kääntäjä Tapani Kärkkäinen.

Kirjasta sanottua:

”Mikä karttakirja! Pakko sanoa suoraan: Aleksandra Mizielinskan ja Daniel Mizielinskin Suuri karttakirja on ihana! (…) Kuvitus on yhtä aikaa runsas, hauska ja opettava. (…) Loistava joululahjaidea matkailusta kiinnostuneelle perheelle.”
-MP, Mondo 10/2014

”Suuri karttakirja on ihana! Puolalaisen kuvittajapariskunnan tekemä lastenkartasto on täynnä pieniä yksityiskohtia, joissa esiintyy nähtävyyksiä, eläimiä ja kuuluisia kansalaisia.”
Image 12/2014

”Jättikokoinen Suuri karttakirja innostaa aikuisetkin mukaan tutkimaan runsain yksityiskohdin kuvitettuja karttoja.”
-Deko 2/2015

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava