Suuri lihapullakirja

Felwick Jez

Suuri lihapullakirja on täynnä uusia herkullisia pyörykkäreseptejä. Ainakin chorizo-lihapullia, wasabilohipyöryköitä ja bataatti-vuohenjuustopullia on pakko kokeilla. Suuresta valikoimasta jokainen löytää suosikkinsa, sillä suussa sulavien lihapullien lisäksi myös erilaisille kala- ja kasvispullille on runsaasti reseptejä. Kekseliäät makuyhdistelmät innostavat ja antavat vaihtelua kokeneellekin kokille, mutta selkeiden ohjeiden avulla aloittelijakin loihtii maistuvia pyöryköitä.

Lihapullat vaativat seurakseen lisukkeita, ja kirjassa onkin paljon sopivia vaihtoehtoja salaateista ja gratiineista kastikkeisiin ja dippeihin. Kastikereseptejä tulisesta tomaattisalsasta raikkaaseen korianteriraitaan on 43 erilaista.

Jez Felwick on valloittanut käsin pyörittelemillään lihapullilla niin kaduntallaajat kuin arvostetut ruokakriitikot. Lontoon kaduilta myyntivaununsa kanssa aloittanut kokki kiertää nyt julkkiskokkina Ison-Britannian suurimmissa tapahtumissa musiikkifestivaaleilta Ascot Derbyyn, ja hän vieraili myös Helsingissä 18. – 19. syyskuuta.

Huom! Kirjan sivulla 36 on valitettava virhe. Reseptin ainesosaluettelosta puuttuu tuore pinaatti, jota tarvitaan reseptissä 400 grammaa. Täältä voit ladata ja tulostaa korjatun Kippari-Kallen lihapullien ohjeen. Jos sinulla ei kirjaa vielä ole, katso resepti maistiaisiksi!

Kirjasta sanottua:
”Toimivasta ja hyvännäköisestä kirjasta on kiva etsiä lihapullataikinan maustamisideoita, kun omat ajatukset ovat jäässä. Pyörykäthän maistuvat jossain muodossa melkein kaikille, joten opus kyllä ansaitsee paikkansa keittokirjahyllyssä.”
– Laura Kaapro, Helsingin Sanomat 22.8.2013

”Paremmat pullat ja purilaiset. Pikaruoka pyristelee tarmokkaasti pois ravintolaketjun alimmalta tasolta. (…) Myös itse tehdyistä laatulihapullista tulee tyylikästä tarjoiltavaa tämän syksyn kekkereille. Kokeile Jez Felwickin Suuresta lihapullakirjasta (Nemo) löytyviä Kambodzan pyöryköitä tai kesäkurpitsa-parsapullia.”
– ELLEtrendit, ELLE Syyskuu 2013

”Kun mies hurahtaa lihapulliin, niin se on sitten menoa. Näin on käynyt ainakin nuorelle brittikokille, joka on löytänyt oman paikkansa ruokamaailmasta pyörittelemällä erilaisia liha-, kala- ja kasvispyöryköitä sekä myymällä niitä pakettiautostaan toreilla ja tapahtumissa eri puolilla Britanniaa. Kauniista kirjasta lähes puolet on lisäkkeitä ja kastikkeita.”
– HSL, Maku 4/2013

”Sympaattinen lihapullaintoilija, Jez Felwick, on hurmannut brittiläisen festivaalikansan tarjoilemalla maukkaita luksuslihapullia pakettiautostaan. Kirjassa hän paljastaa suosituimpien pulliensa ohjeet, kuten kehuja keränneet Great balls of fire -reseptin. Kala- ja vegepullat sekä kastikkeet ja lisukkeet ovat myös oivasti edustettuina tässä rehdissä lihapullakirjassa. Itse kokeilin pyöryköitä lampaasta, vuohenjuustosta ja punasipulihillokkeesta. Osui ja upposi.”
– MK, Koti ja Keittiö 9/2013

”Tekisinkö uudestaan? Kyllä vain.”
– Juha Sihto, Aamulehti 19.9.2013

”Mister Lihapulla. Britti Jez Felwick päätti nostaa lihapyörykän maineen. Onko tilaisuutta, johon ne eivät sovi?”
– KN, Me Naiset 39/2013

”Brittikokin mainio opas lihapullien kiehtovaan maailmaan. (…) Kuvituskin on korkeatasoista. (…) Hauska, selkeä ja monipuolinen teos. (…) Pulla on uusi pizza! ’Täytteeksi’ voi laittaa miltei mitä tahansa mieleen juolahtaa. Viimeistään kirjan luettuaan tajuaa miten monipuolinen ruokalaji on kyseessä.”
-Antti Virolainen, Ruokaraati, Ilta-Sanomat 28.9.2013

”Lihapullat on kaikkien herkku. Englantilainen Jez Felwick keksi tehdä lihapullista kadulla myytävää pikaruokaa, ja menestys on ollut taattu.”
– Hilkka Tienhaara, Iltalehti 28.9.2013

”Suuri lihapullakirja on innostava opus, jossa on erilaisten pullien lisäksi houkuttelevia kastike- ja lisukeohjeita. Kirjan tekijä Jez Felwick on noussut maineeseen Iso-Britanniaa kiertävällä ruokavaunullaan, josta erityisesti tuliset lihapullat, Great Balls of Fire, viedään käsistä. Myös vegepullia pitää kokeilla!”
– Kiia Renko, Kodin Kuvalehti 20/2013

”Tuhti ja tyylikäs paketti (…) nam!”
– Anna Vartiainen, Divaani marras-joulukuu 2013

”Felwickille ominaista on pyöryköiden monipuolisuus. Eri lihoja ja muita raaka-aineita on yhdistelty ja maustaminen on harkittua ja kekseliästä. Lihaisten pullien ohella kirjasta saa kuolata myös kalapullia ja vegepullia.”
-Päivi Lehikoinen, Keskisuomalainen 28.11.2013

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava