Tässä kiehtovassa pienten lasten kirjassa kuljetaan linnun matkassa ja katsotaan maisemia sen silmin. Lintu kohtaa lennollaan paljon jännittäviä asioita eikä ole välillä uskoa näkemäänsä.

Kirjan taskussa on punainen taikalasi, jonka läpi katsottaessa suuren kirjan yksityiskohtaisista piirroksista paljastuu odottamattomia asioita. Tehtaan tiiliseinät kätkevät uutteria työntekijöitä. Puun lehtien seassa oravat tekevät eriskummallisia temppuja. Jäävuori onkin jäätelöä! Entä mitä tapahtuu jättilaivan kannella?

Yllättävä kirja vangitsee pitkäksi aikaa, ja sen kekseliäissä piilokuvissa riittää aina uutta tutkittavaa.

Kirjasta sanottua:

”Pienetkin lapset viihtyvät pitkään kirjan parissa. Tietäväinen hyminä ja kikatus on kova, kun lapsi pääsee taikalasin avulla näkemään asioita, joita kirjaa lukeva aikuinen ei näe. Pieni seikkailu tekee hyvää myös aikuiselle, joka ei malta olla kurkkimatta kirjaa lapsen mukana. Uppoaa taatusti salaisuuksista pitäville lapsille.”
-Milla Sallinen, Aamulehti 9.3.2015

”Kirja näyttää nopeasti katsottuna visuaalisesti niukkapiirteiseltä, mutta etukannesta löytyvän taikalasin avulla aukeamilta löytää toinen toistaan yllättävämpiä yksityiskohtia, jotka syntyvät eräänlaisen optisen illuusion seurauksena. Innostaa lasta myös sepittämään omia tarinoita.”
Helsingin Sanomat 14.7.2015