Tärkeitä karttoja seikkailijoille ja haaveilijoille

Sheppard Sarah

Missä asuvat maailman vaarallisimmat eläimet? Mistä kannattaa etsiä smaragdeja, topaaseja ja timantteja? Tunnetko Alue 51:n ja Bermudan kolmion? Missä piileksivät merirosvot ja aarteet, joita he havittelevat? Kuka ehti ensimmäisenä etelänavalle?

Sarah Sheppard on koonnut jännittäviä karttoja kaikille seikkailijoille ja haaveilijoille, lapsille ja lapsenmielisille. Tärkeitä karttoja -kirja tarkastelee kaikkea sitä jännittävää, mystisistä ja ihmeellistä, mitä maailmasta löytyy. Hyvä kartta kädessä voi antaa mielikuvituksensa laukata!

Kirja on voittanut Ruotsin kirjastoyhdistyksen jakaman Carl von Linné -palkinnon vuoden parhaasta tietokirjasta lapsille tai nuorille vuonna 2014.

Sarah Sheppard (s. 1971) on ruotsalainen kirjailija ja kuvittaja.

 

Kirjasta sanottua:

”Tätä kirjaa on oikeasti mukava lukea lapselle, sillä myös minä opin lukiessani uutta. On hauskaa selvittää, missä päin maapalloa on eniten vaarallisia eläimiä tai vaikka merirosvojen aarteita. Karttaan näitä paikkoja ja asioita on merkitty kuvasymbolein (esim. ko eläimen kuva oikean maan kohdalla), joten lukutaidotonkin lapsi voi jonkin verran tutkailla karttaa itsekseen. Itseäni suorastaan riemastutti, kun lapsi rupesi itse keksimään selityksiä sille, miksi Bermudan kolmioon on kadonnut niin paljon aluksia tai miksi Himalajalla on onnistuttu kuvaamaan lumimiehen jalanjäljet (teema-aukeama: Salaperäiset paikat). Voi oppimista!”
Luetaanko tämä -blogi 3.12.2016

”Ruotsalaisen kuvittajan Sarah Sheppardin Tärkeitä karttoja seikkailijoille ja haaveilijoille on kiehtovaa ja hauskaa luettavaa. Värikkäästi kuvitettuun kirjaan on koottu karttoja teemojen mukaan: merirosvoista löytöretkeilijöihin ja myrkyllisistä eläimistä syvänmerenhautoihin. Mukana on myös pieniä tietoiskuja.”
–MP, Mondo maaliskuu 2017

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava