Tärkeitä tietoja eläimistä

Säfström Maja

Tiesitkö, että mustekalalla on kolme sydäntä? Tai että strutsi ei osaa peruuttaa ja mehiläiset eivät koskaan nuku?
Tämä valloittava kirja kertoo eläimistä kaiken tärkeän. Hämmästyttävät eläinkunnan ilmiöt ja ennätykset on pilkottu sopivan pieniksi tiedonpalasiksi, joita voi nautiskella yksi kerrallaan tai ahmia sivukaupalla peräkkäin.
Kirjan hyvät jutut ja tyylikäs grafiikka viehättävät kaikenikäisiä eläinten ystäviä.

Kirjasta sanottua:

”Kirja herättää lapsessa – ja aikuisessa! – välittömästi kiinnostuksen hakea lisää tietoa  kiehtovista eläimistä. Graafisesti tyylikäs esitystapa ja helppolukuinen teksti koituvat kaikkien eduksi, sillä teininkään mielestä kirja ei ole ulkoasultaan nolo tai lapsellinen. Tietokirjapedagogian kannalta Maja Säfströmin teos on kokoaan huomattavasti isompi innostaja tiedonhakutaitoihin ja lukemaan innostamiseen.”
Lastenkirjahylly 1.3.2018

”Joka sivulla hymyilyttää (…) Ennen en tiennyt, että saukot nukkuvat käsi kädessä, jotta ne eivät ajelehtisi pois toistensa luota ja että pingviinit nauravat, kun niitä kutitetaan. Jotenkin tuntuu, että nämä tiedot tekivät elämän vähän onnellisemmaksi. Kauniin ja hauskan eläinkirjan jokainen sivu on kuin taulu ja jokainen lause kuin aforismi.”
–Anna Pihlajaniemi, Kodin Kuvalehti 6/2018

”Suurista ja pienistä eläväisistä on ihanaa lukea yhdessä lisää. (…) Vau mitä tyyppejä! Tiesitkö, että merihevoset ovat maailman hitaimpia kaloja ja kulkevat kaksikoina hännäkkäin? Ihana kuvakirja toimii lapsille ja aikuisille.”
–Hanna-Mari Arosilta, Meidän Perhe toukokuu 2018

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava