Englantilainen televisiokasvo ja kolumnisti Janet Street-Porter tunnetaan terävistä mielipiteistään ja tinkimättömästä asenteestaan. Neljästi naimisissa ollut kuusikymppinen nainen puhuu nyt suunsa puhtaaksi naisiin kohdistuvista turhista vaatimuksista, älyttömistä laihdutuskuureista, mahdottomista kauneusihanteista ja liian pienistä vaatteista, hersyvän huumorin ja kivenkovan elämänkokemuksen ryydittämänä.

Oman osansa saavat muotitoimittajat, trendikampaajat, valehtelevat myyntimiehet, tylsät kaverit sekä puolisot, jotka eivät tajua mistään mitään. Mutta ennen kaikkea JSP haluaa herättää naiset huomaamaan, että elämä on liian lyhyt, jotta siitä viettäisi päivääkään noudattamalla muiden laatimia sääntöjä.  Hänen reipasta kieltäkin sisältävä teoksensa puhuttelee kaikkia naisia iästä ja asemasta riippumatta.

”Kirjani, englanniksi Life’s too f*****g short,  tarkoitus on saada naiset viihtymään nahoissaan. Elämässä pitäisi iloita yksilöllisyydestä. Lätkäisin yksiin kansiin parhaat havaintoni elämäni varrelta. Kirja on röyhkeä ja karski, vähän niin kuin minä.”
– Janet Street-Porter Me Naisten haastattelussa (9/2009)

 

Kirjasta sanottua:

”Mikä tässä kirjassa sitten kiehtoo? Suorasukaisuus, häpeilemättömyys, räävittömyys ja rehellisyys. JSP mottaa totuudet suoraan. Noin minä ajattelin. Noin minä(kin) haluaisin tehdä. Joskus ilmeisimmät asiat ovat niin ilmeisiä, ettei niitä edes näe. … Nyt annan vastoin Taloussanomien politiikkaa selvän ostosuosituksen: strong buy.”
– Sirkku Saariaho, Taloussanomat 15.2.2009

”Street-Porter kirjoittaa jokaisen naisen asioista: muun muassa työstä, ystävistä, kauneudesta ja moraalista. Hän ei ole ehkä oivaltanut mitään uutta, ja kirjan anti olisi vähäisempi, jollei suomennos olisi niin rohkea. Mutta kirjaa rakastaa väkisinkin hauskan taiton, kuvituksen ja ennen kaikkea asenteen takia. […] Tämä kirja lähtee heti lainaksi minua kymmenen vuotta nuoremmalle, itsetunto-ongelmista kärsivälle työkaverille. Nuorelle, ihanalle naiselle, jota täytyy vähän potkia perseelle.”
– Maria Veitola, Image 5/2009

”Napakoita ja nokkelia totuuksia, joita lukiessa tuntee vastarinnan nousevan kaiken maailman kauneusihanteita kohtaan. Street-Porter on oikeassa lukuisissa asioissa, ja sen lisäksi hän osaa pukea ne viihdyttävään ja nasevaan muotoon.”
– Saara Putkonen, Kaleva 10.7.2009

”Todella virkistävää, että joku puhuu tervettä järkeä ihan kirosanojen kera. […] Street-Porterin Tee mitä haluat! […] on myös hauska. Hän kirjoittaa naisten elämän turhista vaatimuksista, joita pitävät yllä markkinamiehet ja konsulentit. Hänen sanomansa on: älä suostu huijattavaksi! Keskity olennaiseen!”
– Tiina Stenius, Kotiliesi 11/2009

”Itseluottamus on tärkein ominaisuutesi, julistaa Street-Porter.”
– Eija Pöysä, Talouselämä 16.2.2008

”Englantilainen rääväsuu Janet Street-Porter opastaa naisia elämään tehokkaammin.”
Ilta-Sanomat 27.2.2009

”On riemullista lukea jonkun naisihmisen turhautumisesta muotiin, sisustamiseen ja laihduttamiseen liittyviin hölmöilyihin, puhumattakaan miehistä ja ystävistä – kaikki saavat lukea JSP:n suorat sanat… Suoraa puhetta on harvoin laitettu näin iloiseen ja myönteiseen ulkokuoreen.”
– Hannu Räisänen, Uutis-Jousi 19.4.2009

”Kirja ei ehkä tarjoa kovin monta uutta ahaa-elämystä, mutta asennetta senkin edestä.”
– Thea Ekholm, S&A 2/09

”Street-Porter haluaa kirjallaan muistuttaa, että elämä on lyhyt, ja epämieluisat asiat pitää karsia siitä minimiin… Hänen ohjeensa ovat yksinkertaisia neuvoja kaikkea hölynpölyä ja epäolennaisuuksia vastaan. Street-Porter on uskottava sanomisissaan, erityisesti kauneusihanteista ja töistä kertoessaan… Neljästi naimisissa olleen Street-Porterin neuvoja miesten ymmärtämisestä sen sijaan voi jokainen tulkita niin kuin haluaa.”
– Kristiina Pänkäläinen, Keskisuomalainen 2.4.2009

”Ziljoona erilaista fonttia, ihastuttavan kirjava kuvitus ja suurin kirjaimin ladotut ”ÄLÄ HELVETISSÄ” -kiellot tekevät lukemisesta hykerryttävän, tosin myös hengästyttävän lukukokemuksen.”
– Iina Soininen, Kauneus & Terveys 6/2009

”Kirjan ronskilla kielellä annetut neuvot ovat järkevän tavallisia ja helppoja toteuttaa.”
– Kirsi Ervola, Yhteishyvä

”Piditpä JSP:stä tai et, tämä kirja on äärimmäisen viihdyttävää luettavaa hyvin rohkealta naiselta, joka ennen kaikkea osaa nauraa itselleen eikä kuuntele hölynpölyä keneltäkään.”
The Observer

”Painettuna hänen suoruutensa on ratkiriemukasta. Ja mikä tärkeintä, hänen puheissaan on paljon järkeä.”
Big Issue

”…kirja antoi minulle tarvitun potkun persuksille. Juuri uudenvuoden jälkeen menetin työpaikkani ja tunsin oloni äärimmäisen epävarmaksi. Mielestäni olin vanha (33), työtön, läski ja ruma. Luettuani Janetin kirjan nauroin itselleni, koska olin ollut niin säälittävä. Pian ymmärsin, että tulen saamaan paremman työn, olen upea ja  kukkeimmillani, poikaystäväni on upea mies ja meillä on hyvä suhde, josta minun tulisi olla kiitollinen. Maailmassa tapahtuu niin paljon kamalia asioita naisille, että elämä on tosiaankin liian lyhyt, että viitsisi murehtia pikkuasioita.”
– Lukijakirje Marie Claire -lehdessä