Tehdään elokuva!

Grabham Tim

Valot, kamera, olkaa hyvä.

Tehdään elokuva! houkuttelee lapset ja nuoret elokuvantekoon. Oikeana klaffina toimivan laatikon sisältä löytyy kaikki oman unohtumattoman elokuvan luomiseen, lisäksi tarvitaan vain luovaa mieltä ja videokamera, joka monella on kännykässäkin!

Tehdään elokuva! on tulevaisuuden kaurismäkien ja spielbergien toivelahja. Klaffilaatikkoon voi kirjoittaa elokuvan tiedot liidulla. Ohjaajan käsikirjassa elokuva-alan ammattilaiset kertovat parhaat vinkkinsä elokuvantekoon. Käsikirjassa käydään läpi suunnittelun, kuvakäsikirjoituksen, lavastuksen, äänisuunnittelun ja leikkaamisen perusteet havainnollisesti ja hauskasti. Myös animaation tekemiseen perehdytään.

Laatikon mukana tulee myös CD-levy, jolla on 99 upeaa äänitehostetta, kuvakäsikirjoitusvihko sekä runsaasti kartonkisia asusteita ja monenlaista rekvisiittaa. Omien animaatiokokeilujen tueksi laatikossa on myös pahvirobotti.

Tehdään elokuva! -paketin avulla jokainen voi tehdä oman menestyselokuvan, oli tyylilajina sitten komedia, scifi, jännitys tai romantiikka.

Kirjan on suomentanut Kansallisen audiovisuaalisen arkiston (KAVA) viestintäpäällikkö Outi Heiskanen.

 

Kirjasta sanottua:

”Olisinpa saanut lapsena tämän kirjan! Oikeana klaffina toiivan laatikon sisältä löytyy kameraa lukuun ottamatta kaikki tarpeellinen oman leffan tekoon (…) Ohjaajan oppaassa omat osionsa saavat fiktio, dokumentti ja animaatio ja vielä niiden alalajit. Innostava ja silti asiallinen teos on loistava lahja 8–15-vuotiaille.”
Talo & Koti, 2/2012

”Hyvää: Tehdään elokuva! ei ole perinteinen kirja, vaan paketti kuin aarrearkku. Ohjaajan käsikirja kertoo havainnollisesti elokuvanteon vaiheista ja esittelee eri lajeja kauhuelokuvista ja animaatioista dokumentteihin. Kuvakäsikirjoitusvihkoon voi piirtää oman leffansa suunnitelman. Cd-levyllä on 99 äänitehostetta (…)
Huonoa: Miksei kirjaa myyty jo 1970-luvulla?”
– Päivi Huotari, Helsingin Sanomat 16.11.2011

”Alle kolmellakympilläkin löytyy ihania lahjoja. Joulunpyhinä on aikaa tehdä vaikka elokuva. Klaffina toimivan laatikon sisältä löytyy ohjeet ja äänitehoste-cd.”
Suosikki, 12/2011

”Haluatko oppia käsikirjoittamaan, ohjaamaan, kuvaamaan ja leikkaamaan elokuvia? Pyydä siis joulupukilta Tim Grabhamin teos Tehdään elokuva! (…) Hollywood, täältä tullaan!”
Inez, Joulukuu/2011

Tehdään elokuva! on lapsille ja nuorille suunnattu opas oman elokuvan tekoon. Myös klaffina toimivan laatikon sisältä löytyy nippu hyviä ohjeita. Tarvitaan enää videokamera, elävää kuvaa tallentava kamera tai kännykkä, idea sekä annos luovaa hulluutta. Jälki paranee varmasti kokemuksen myötä ja kehitystä siivittää tämä opas.”
MikroBitti, 2/2012

”Kokonaisuus on informatiivinen ja innostava. Ohjeet ja muu tietoaines on esitetty napakoina tekstipätkinä, aina tekemiseen ja omaan kokeiluun kannustaen. Vinkkejä ja ideoita on todella runsaasti, ja aikuisenkin sormia alkaa syyhyttää. Mitä jos lapsen seuraavan syntymäpäivän yrittäisikin tallentaa dokumenttielokuvan muotoon?”
– Marjo Jääskä, Opettaja-lehti, 35/2012