Trimmaa koira kotona

Bendersky Jorge

Koirat tarvitsevat päivittäin huolenpitoa, olipa kyse sitten tassujen puhdistamisesta tai turkin hoidosta. Kattava opas kertoo kaiken, mitä koiran turkin, korvien, hampaiden, silmien ja kynsien hoidosta tarvitsee tietää.

Säännöllinen hoitohetki on hyvä tapa tutustua koiraan, osoittaa sille hellyyttä sekä kasvattaa keskinäistä luottamusta ja läheisyyttä. Lisäksi kotiparturointi säästää rahaa. Helsingissä keskikokoisen koiran pesu ja trimmaus maksaa noin 80 euroa, ja aikaa voi joutua odottamaan monta viikkoa.

Kirjassa on helposti seurattavat kuvitetut ohjeet aina turkinpesusta ja kynsienleikkuusta rodunomaiseen trimmaukseen ja korvakarvojen kampaamiseen.

Lisäksi kirjassa on runsaasti perustietoa koiran anatomiasta, ja se tarjoaa hyödyllisiä vinkkejä yleisiin ongelmiin, kuten takkujen selvittämiseen ja punkkien poistamiseen sekä anaalirauhasten tyhjentämiseen. Mukana on koiranomistajalle tervetulleita neuvoja pienten haavereiden kuten palovammojen ja naarmujen ensiapuun.

Jorge Bendersky on newyorkilainen trimmaaja, jonka käsiin huippumalli Gisele Bündchen, muusikko P. Diddy ja muotisuunnittelija Ralph Lauren luottavat lemmikkinsä. Bendersky on esiintynyt asiantuntijana useissa Animal Planetin koira-aiheisissa ohjelmissa.