Tyylipäiväkirja

Correll Gemma

Mitä sinulla on tänään päällä? Mietitkö asusi valmiiksi jo eilen vai laitoitko kiireessä yllesi sen, mitä sattui olemaan puhtaana? Puuttuuko asustasi unelmien laukku tai ylelliset hansikkaat? Tyylipäiväkirjaan voit piirtää päivän asukokonaisuutesi, realistisen tai parannellun päivän tunnelman mukaan.

Käytä kirjan pohjia apuna ja lisää piirrokseesi yksityiskohtia mielesi mukaan. Täydennettävässä tyylipäiväkirjassa on myös kaudenmukaisia pukeutumisvinkkejä ja piirrospohjia vaikkapa täydellisen t-paidan suunnitteluun. Vietä hauska hetki kirjaa täytellen vaikkapa kahvitauolla, bussimatkalla tai tapaamista odotellessasi. Luonnosteluun sopii yhtä hyvin tussit, kangastilkut, lyijykynä tai mitä vain keksitkin. Voit myös leikata mukaan yksityiskohtia lehtien muotikuvista. Tyylipäiväkirja on sinun – tee siitä itsesi näköinen!

 

Kirjasta sanottua:

”Nyt löytyi hassutteleva kirja oman tyylin tekijälle. Tähän kirjaan saa ja pitää piirtää! (…) Hyväntuulinen tyylipäiväkirja antaa vinkkejä pukeutumiseen ja inspiroi suunnittelemaan vaatteet, asusteet ja hiusmallin itselleen. Kirjan asenteesta kertoo tämä: ’Älä hukkaa aikaasi mahdottomien tavoitteluun. On paljon tärkeämpää olla onnellinen omana itsenään.'”
– Henna Mattila, Me Naiset, 1.3.2012

”[V]aatevalinnat voi piirtää ja kirjoittaa Tyylipäiväkirjaan. Sen söpöillä sivuilla on tilaa myös omien luomusten suunnittelulle ja muille muotimuistiinpanoille.”
– J. K., Kotivinkki, 5/2012.

”Kyseessä on siis ihku aikuisten värityskirjan ja muistikirjan risteytys, josta ei voi tulla kuin hyvälle mielelle.

Correll muistuttaa kirjansa johdannossa, että on hyvä oppia tietämään, mikä itselle sopii ja missä vaatteissa on hyvä olla – ja että pitää pukeutua itseään eikä muita varten. Siksi omien suosikkiasujen piirtäminen ei olekaan hullumpaa: kun on kiire, vilkaisee vain kirjasta, mitä kaapista kannattaa valita – tai kaupassa voi tsekata, mitä hankintalistalla oikeasti olikaan sen sijaan, että sortuisi heräteostokseen, jota inhoa viimeistään viikon päästä.

Suosittelen kirjaa etenkin kynää pelkäämättömille naisille ja miehille, joiden sisällä asuu edes pienenpieni tyylinikkari, muotisuunnittelija ja hassuttelija. Ja kuka sitä kieltää leikkaamasta lehdestä kuvia kirjaansa, jos piirtäminen ei kiinnosta.”
– Mia Rouvinen, Sanomalehti Karjalaisen blogissa, 16.3.2012.

”Gemma Correlin Tyylipäiväkirja siirtää muotibloggauksen kansien väliin. Inspiraatiokuvia ja -ideoita voi piirtää niille varatuille sivuille.
Sopii mainiosti vaikka lahjaksi pienille ja suurille fashionistoille.”
Ilkka, 21.3.2012.

”Kirjan lapsekas ulkoasu hämää: tähän päiväkirjaan jää koukkuun aikuinenkin. Piirrä, leikkaa ja liimaa, raportoi päivän tyylisi, suunnittele haaveidesi garderobi tai pura vaatehuoliasi. Vastapalvelukseksi saat pukeutumisvinkkejä kuhunkin sesonkiin. Mieti, miten hauska tällaista päiväkirjaa on lukea vuosien päästä.”
Cosmopolitan, 4/2012

”Kirjasta löytyy paljon myös pieniä vinkkejä asun tuunaamiseen. Monet ovat helposti toteutettavissa, mikä on mukava yllätys sellaiselle tyylitietoiselle, jolla peukalo on keskellä kämmentä. Kun pääsee tyhjän paperin kammon yli, kirjan täyttämisestä tulee kivaa.”
– Saara Kärki, Kaleva, 3.4.2012

”Olen kuljettanut kirjaa useita päiviä laukussa, sillä sitä on kiva värittää. Olen suunnitellut vaatteita, muun muassa naamiaisasun ja uuden kangaskassin. Tykkään kirjasta tosi paljon, mutta en ole ehtinyt vielä lukea tekstejä.” [testaajan arvio]
– Marjo Pihlajaniemi, Ilta-Sanomat, 16.4.2012

”Tämä kirja on laiskan muotibloggajan unelma! Ei tarvitse jaksaa ottaa asukuvia, vaan voi piirtää ne.” [testaajan arvio]
– Heli Nieminen, Turun Sanomat, 12.4.2012

”Kirjaan voi värittää ja piirtää päivän asunsa ja suunnitella uusia tyylejä. Tilaa on jokaisen vuodenajan vaatteille. Lisäksi mukana on ideoita vaatteiden yhdistelyyn. Kirja on nappiosuma kaikille, joita vaatteet kiinnsotavat.”
– HY, Koululainen, 4/2012

Kuvia kirjasta

© Kustannusosakeyhtiö Otava

© Kustannusosakeyhtiö Otava