Ultramaratoonari

Dean Karnazes oli tavallinen, rapakuntoinen nuori pukumies. 30-vuotissyntymäpäivänään hän tajusi elämänsä valuvan hukkaan. Yöllä juhlista kotiin palatessaan hän pani vanhat lenkkitossunsa jalkaan ja lähti juoksemaan. Hän pysähtyi vasta 50 kilometriä myöhemmin – juostuaan koko yön. Siitä syttyi Karnazesin rakkaus juoksemiseen.

Karnazes tarttuu kaikkeen täysillä. Hänestä ei tullut tavallista sunnuntailenkkeilijää vaan yksi maailman arvostetuimmista kestävyysurheilijoista. Hän on juossut maratonin etelänavalle, kilpaillut yksin joukkueille tarkoitetussa 320 kilometrin viestijuoksussa ja juossut ultramaratoneja niin vuoristossa kuin aavikolla.

Ultramaratoonari on Karnazesin mukaansatempaava omaelämäkerta. Hän kertoo hauskasti ja rehellisesti juoksijan hienoimmista ja heikoimmista hetkistä, eriskummallisimmista saavutuksistaan ja siitä, kuinka ultramaratoonari sovittaa yhteen vaativan työn, perhe-elämän ja intohimoisen harrastuksen. Karnazesin teksti rullaa yhtä kevyesti kuin hänen juoksunsa, se naurattaa, hämmästyttää ja innostaa kaikkia lukijoita lähtemään lenkille.

Dean Karnazesin kotisivuilta löytyy paljon videoita, juoksu- ja ruokavaliovinkkejä sekä inspiraatiota juoksemiseen.

Kirjasta sanottua:

”Sivuja käännellessäni teki mieli luokitella Karnazes kahjoksi, mutta miehen sydämellisyys sai puolelleen. Kuviakin katsoi mielellään, sillä Karnazes on esiintynyt Sports Illustrated -lenden Seksikkäimmät miesurheilijat -numerossa.”
Fit 6/2011

”Isi juoksee edellä, perhe seuraa matkailuautolla perässä. Ruoka-aika on laatuaikaa: silloin syödään yhdessä juustomakaronia tienposkessa. Sitten isi juoksee taas. Isi on Dean Karnazes, yksi maailman arvostetuimmista kestävyysurheilijoista. Hänen elämäkertansa on mainio ja hämmästyttävä.”
Meidän perhe 7/2011